Inlägg från: Mascaraklumpar |Visa alla inlägg
  • Mascaraklumpar

    Dubbel av alvedon

    Viimsan skrev 2017-02-13 21:50:42 följande:

    Överdosering av alvedon och andra paracetamolpreparat kan ge allvarliga leverskador, tror absolut inte de ger dubbeldos av alvedon i ambulansen??! Isf kan det kombineras med Ipren eller så ger man alvedon intravenöst för snabbare effekt.

    TS ring giftinformationen och kolla för säkerhets skull. Paracetamol kan visst vara farligt i för stor mäng!


    Jo det stämmer, men då är det utbildad vårdpersonal som vet precis vad de gör och kan väga fördelarna mot riskerna. Som förälder ska man aldrig överdosera, och jag håller med om att TS bör ringa Giftinformationscentralen.
  • Mascaraklumpar
    Knäcken skrev 2017-02-14 12:00:31 följande:

    En enstaka gång är inte farligt men självklart ska man inte experimentera generellt. Men självklart är dosen på förpackningen mycket lägre än vad ett barn klarar av, då det alltid finns risk att föräldrar råkar ge fel. Så det är ganska hög marginal till maxgräns.


    Nja, det beror på vad man menar med maxgräns antar jag. Syftar man på 15 mg per kg som är den högsta dos man bör ge vid upprepade tillfällen så hamnar man ibland lite över den och ibland ganska långt under om man följer anvisningarna på förpackningen. Är barnet dehydrerat eller äter andra mediciner finns det inte nödvändigtvis så stort utrymme för misstag om barnet ligger nära den nedre viktgränsen för den dos det fått.
Svar på tråden Dubbel av alvedon