Inlägg från: Anonym (Seriös forskning?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Seriös forskning?)

    Hur köper ni era barnprodukter?

    Jag började svara, men eftersom det inte går att ge fullständiga svar alternativt kommentarer på helheten så skickade jag aldrig in den.
    Ni har helt missat sulky, och ni har inte lämnat utrymme för hur många av varje sort som införskaffas, något som gör att totalsumman är rätt ointressant.
    Jag har under 8 år haft 3 vagnar, 4 sulkys, två olika bärselar, ett babyskydd, tre bakåtvända stolar och tre framåtvända. 
    En sulky har jag köpt begagnat, övrigt nytt.
    Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa en vagn eller bärsele begagnat men ALDRIG en bilstol eller babyskydd.

    För att göra en vetenskaplig studie krävs att man först tar reda på vilka parametrar som behöver tas hänsyn till, det steget tycks ni ha hoppat över helt.

  • Anonym (Seriös forskning?)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-02-17 18:31:32 följande:
    Så bara för att frågorna inte passar just precis dig och dina parametrar så är det oseriös forskning?

    Du känner inte att du tar dig själv på lite stort allvar ? Det kan ju knappast höra till det normala att konsumera babyprodukter i den omfattning som du gjort?!
    Nja, om man vill ta reda på om människor i allmänhet kan tänka sig att hyra vagnar, babyskydd, spjälsängar etc kan man inte baka ihop alla i samma fråga, för då får man inte ett statistiskt korrekt svar.
    Samma sak om man vill veta hur mycket varje barnfamilj lägger på en uppsättning babyutrustning måste man specificera ANTINGEN att det är priset för just en uppsättning man vill ha, eller fråga hur många uppsättningar det gäller.
    Det har absolut ingenting med mig och mina parametrar att göra, det handlar om att det påstås vara en vetenskaplig undersökning.

    En vetenskaplig undersökning har ett tydligt mål med vad man vill ta reda på, och det finns egentligen bara två frågeställningar man kan få ett korrekt svar på här:
    1. Hur mycket pengar man i en familj totalt lägger på babyutrustning (men utan att veta om det är en eller 10 vagnar som införskaffats)
    2. Hur många som faktiskt köpt begagnat eller hyrt en vagn/säng/vaddetnuvar

    Så som frågan är ställd kommer man inte få veta hur många som skulle kunna tänka sig att hyra eftersom folk kommer att ge lägre betyg om de inte vill hyra allt, och inte nödvändigtvis för att de inte vill hyra alls.
    Statistik är extremt enkelt att missbruka, därför måste man vara mycket noga med hur den tas fram.
  • Anonym (Seriös forskning?)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-02-17 19:54:29 följande:
    Varför utgår du från att du är den enda härinne som vet hur statistik fungerar? :)
    Jag baserade mitt svar på ditt svar som jag citerade.
    Din kommentar tydde på en begränsad förståelse för statistik och vetenskapliga undersökningar, och därför försökte jag förklara det för dig.
    Jag hade kommentarer till den som skapat undersökningen som jag tyckte var valida. Om du inte tycker det så är det tråkigt men helt ovidkommande då kommentarerna var riktade till den som gjort undersökningen, inte till dig personligen. Om den som gjort undersökningen också tycker att de är ovidkommande så är undersökningens syfte inte det jag trodde, tex kanske det egentligen handlar om att ta reda på hur en undersökning hanteras via ett sånt här forum, typ om det blir tjafs och personliga påhopp om någon skulle drista sig till att uttrycka åsikter om själva undersökningen.
    I så fall är mina kommentarer valida av en helt annan anledning, och då är även dina inte så trevliga kommentarer till mig också en del av den i så fall vetenskapliga undersökningen.
  • Anonym (Seriös forskning?)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-02-17 18:31:32 följande:
    Det kan ju knappast höra till det normala att konsumera babyprodukter i den omfattning som du gjort?!
    Gör gärna en omröstningstråd för att se hur många vagnar de flesta på det här forumet har haft till sina barn. Nu har iofs de flesta vagntrådarna ersatts av sextrådar, så de mest intresserade kanske har bytt forum, men jag tror ändå att svaret kommer att förvåna dig.
Svar på tråden Hur köper ni era barnprodukter?