• emhu

    Hjälp mig räta ut AMH!

    Hej,

    Fick nyligen veta att mitt amh är knappt mätbart och jag är 30.

    Ska påbörja fertilitetsutredning imorrn så jag kan återrapportera vad läkaren säger om mitt låga värde efter att jag har varit där.

  • emhu

    Har nu varit på ett första besök på Sophiahemmet i Stockholm. Har aldrig känt mig så väl bemött av en läkare någonsin!

    Hur som helst så såg han några äggblåsor på mina äggstockar och var noga med att säga att åldern är a och o vad gäller AMH och äggkvalitet. Han trodde att vi skulle ha goda chanser med en stimulering så vi kör på med en ivf-behandling så snart han har fått tillbaka alla prover. Läskigt! och spännande! Ju yngre man är desto större är sannolikheten att man har ägg av god kvalite även om dom inte är så många.

    Men hur som helst - han tyckte inte att AMH alls gav hela bilden utan det är en sammantagen bild över hur äggstockarna ser ut, hur gammal man är och hur de andra hormonvärdena ser ut som ger en bra bild över hur lättstimulerad man kommer vara. 

    Han hoppades på att kunna få ut 5-6 ägg med en hög dos hormon.

    Nu kör vi! :D

  • emhu

    Vi ska till kliniken på onsdag för att gå igenom behandlingschemat och lära oss hur man hanterar sprutorna. Jag kommer börja med Menopur 450 enheter vid nästa mens som borde komma runt den 2:e april och sedan äggplock under vecka 15.

    Ska bli jättespännande! Kommer också gå på TCM (akupunktur och kinesiska örter) fram till äggplocket för att öka chanserna att få ut några ägg.

    Tack till lyckönskningarna!

  • emhu
    smurf11 skrev 2017-03-19 22:34:58 följande:

    "Emhu" vad har du för AMH och FSH?
    Vilken klinik gör ni IVF på?
    Jag ska också börja med TCM, imorgon blir min första gång.
    Spännande!


    Mitt AMH är <0.05 så knappt mätbart :( mitt FSH låg i sista provet på 6.1 och det har rört sig därikring och det är väl rätt så normalt om jag har förstått det hela rätt.

    Vi går på Sophiahemmet och stortrivs! Ni då?

    Var gör du din TCM? Jag går till Dr Liu på Luntmakargatan
  • emhu

    Ja, jag har tydligen också en kall livmoder och låg qi...vad det nu innebär. Har hört fantastiska framgångshistorier om folk som lyckas med TCM på naturlig väg så det är bara att nåla på och hålla tummarna! :)

Svar på tråden Hjälp mig räta ut AMH!