Inlägg från: Anonym (Vännen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vännen)

    "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?

    Hej,
    Jag och min sambo har blivit bjudna till en av mina bättre vänners bröllop. Jag är gravid och har bf drygt 1,5 vecka före bröllopet, så det är inte ens säkert att det här blir något "problem" då jag kanske går över tiden.
    På bröllopet var barn inte välkomna med undantag för barn som ammades, vilket jag såklart helt och hållet accepterar. Men i samband med att vi tackade ja till inbjudan (med undantag för att jag föder just då eller är alldeles för nyförlöst) så säger min vän då att "om det går, så pumpa ur och lämna barnet hemma". 
    Jag blev lite ställd just då och tänkte inte så mycket på det. Framförallt för att hon själv inte har barn och jag tänkte att hon helt enkelt inte vet hur det är att ha en nyfödd.
    Nu berättade en annan kompis att hon sagt samma sak till henne som har en liten på drygt en månad.
    Det känns dumt att ta upp det med kompisen då det är Deras bröllop och dom bestämmer reglerna för det. Men samtidigt har de skrivit i inbjudan att barn som ammas är välkomna men sedan säger de något helt annat? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?
  • Anonym (Vännen)

    Oj, vad många som har engagerat sig!
    Jag inser att jag har varit lite svartvit i mitt tänkande. Eftersom det stod exakt såhär på inbjudan "barn som ammas är självklart välkomna" så tänkte jag att så var det då och inte med något undantag som tas muntligt. Mer er förklaring om att de vill ha ett så barnfritt bröllop som möjligt köper jag. Även om jag personligen hade skrivit annorlunda på inbjudan då ;)

    Jag ska träffa min vän i nästa vecka och prata med henne då. Hon sa att jag kunde lämna bebisen till pappan och komma själv, så ingen barnvakt.
    Men tyvärr finns inte det som alternativt då det är en dryg timmes resväg bort och jag vet hur tiden och amningen var med första barnet så jag räknar med att det blir lite tufft i början även den här gången.
    Antingen får vi helt enkelt komma en stund med bebis/som gravid eller så får stanna hemma.

Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?