• fjanten

    "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?

    Vem i hela fridens namn skulle känna sig det minsta bekväm med att lämna bort sin helt nyfödda bebis annat än i akuta fall..? Oavsett om man kan pumpa ur eller inte... Rent praktiskt, om vi skiter i det här att en nyfödd bebis behöver närhet och trygghet från sin mamma, så kan barnet dessutom bli tuttförvirrat av att ta flaska (särskilt en så liten).

    Det är helt klart uppenbart att den blivande bruden inte har barn själv, och hon kommer nog inte förstå hur befängt hennes önskemål är förrän hon själv har en nyfödd bebis (om hon nånsin skaffar barn).

    Sedan skulle nog inte jag själv ha velat gå på bröllop när jag var så höggravid/nyförlöst, men där känner såklart alla olika.

  • fjanten
    nevermind skrev 2017-02-23 15:51:25 följande:

    Uppenbart att hon inte har barn? Sånt där är sjukt irriterande och korkat. Jag har inga barn men skulle aldrig föreslå att man lämnade en sån liten hemma. Och så finns det de som har barn men ändå inte fattar. Syrrans svärmor till exempel som tycker deras bebis ska resa i fyra timmar till farmor och vara där hela helgen. ?????

    Som jag brukar säga: Antingen är man en vettig person, eller inte. Med eller utan barn. Det har noll betydelse.


    Jag förstår att många (de flesta?) lyckligt eller olyckligt barnfria personerna har full förståelse för att en nyfödd inte bör lämnas till barnvakt för att mamman ska iväg på bröllop. Däremot finns det nog väldigt få (inga?) normalfungernade föräldrar som skulle föreslå något sådant.

    Håller med om allt i ditt sista stycke.
Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?