Inlägg från: Anonym (Häst först!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Häst först!)

    Egen häst eller barn

    Jag förstår dig sååå mycket! Alla mina studier och jobb har varit för att kunna ha hästar! Hade en billig ponny som liten och har jobbat med andras hästar under tonåren. Jag drömde om att ha häst igen men fick inte ihop ekonomin som student och sedan har jag bott för långt från stallplatser osv. När jag var 27 så fick jag en mindre livskris. Jag funderade på vad jag verkligen ville ha mest av allt. Det var en egen gård och hästar. Så jag började jobba mot det. När jag träffade män så la jag genast ner om det visade sig att dom inte ville bo på gård i framtiden. Jag ville inte behöva pendla till en boxplats, vara beroende av andras hag och utfodringstider och jag ville kunna spendera mer än någon timme om dagen med hästen.

    Sedan mötte jag en underbar man som jag blev dödligt förälskad i :) Och han ville också bo på gård! Vi köpte en gård ihop. Där fanns en del renovering att göra så hästar dröjde lite. Vi gifte oss och min make ville gärna ha barn. Jag ville ha hästar.

    Jag visste att jag aldrig skulle prioritera att köpa hästar om jag hade barn. Så jag ville ha hästarna innan jag blev gravid. Plötsligt plussade jag (32år gammal och på första oskyddade samlaget) och det blev bråttom! Vi åkte runt och provred och tittade omedelbart. Han visste vilkoret, ingen bebis utan häst ;).

    Så jag var väl i 2-3 månaden när mina två stora hästar flyttade hem till oss.

    Jag fick svår foglossning så ridning blev svårt. :( Lyckligtvis så har jag en make som verkligen gör allt för mig! Han lärde sig snabbt rida så han kunde motionera mina hästar under graviditet och tiden efter förlossningen ( kejsarsnitt).

    Idag har vi två barn (2 årig pojk, 6 månaders flicka) och 3 hästar två stora och en shettis till sonen. Vi har dom på lösdrift med fri tillgång till hö så skötseln är ganska lätt och tiden kan gå till ridning och mys. Jag rider dom minst 3 gånger i veckan nu under vintern och under vår och sommar så rider jag 5-7 dagar i veckan. När vi har barnvakt så rider vi ut ihop.

    Jag hade nog inte klarat av hästar under graviditeter och småbarnstiden om jag inte haft min make. Han ställer upp med både ridning och skötsel och mitt intresse har blivit vårt gemensamma.

    Ridningen är min guldtid och mitt värdefulla andningshål. Jag hade nog aldrig orkat med småbarnstiden utan mina hästar!

    Mina råd: flytta till gård så blir hästhållning roligare, billigare och enklare!

    Förklara för din sambo hur viktigt det är för dig så kan han stötta på alla sätt han kan.

    Skaffa häst först! När du väl har hästen så löser du det alltid om du får barn. Men om du får barn först så kommer du nog inte anse dig orka eller ha råd med häst. Då blir du hästlös tills barnen är stora och har flyttat...

  • Anonym (Häst först!)

    Bor du i Skåne så kan du få komma och rida mina hästar! Dom älskar att komma ut och kommer aldrig någonsin säljas :)

Svar på tråden Egen häst eller barn