Inlägg från: Griseknoen35 |Visa alla inlägg
  • Griseknoen35

    Pappan till vårt barn vill inte veta om oss

    Du har ingen lätt graviditet och eftersom han inte verkar ha någon som helst förståelse för hur du mår så har du gjort rätt i som inte flyttat. När ni haft oskyddat sex har han ju vetat vart du bor och att risken finns att du blir gravid och inte flyttar. Varför har inte han kunnat flytta till dig?

    Barnet kan han inte ta ifrån dig. Umgänge har barnet rätt till sen när han är född. Det hänger dock mycket på om pappan vill träffa barnet eller inte. Går inte att tvinga. I början sker umgänget med dig närvarande.

  • Griseknoen35
    Jw83 skrev 2017-03-03 14:09:37 följande:
    Men du beskriver ett skitdåligt förhållande. Att han bara höll på med bilarna och tyckte att du skulle sköta hemmet. Du borde väl ha fattat att han inte skulle vara intresserad av barnet heller då han inte ens visat intresse för dig och bara valt bilarna? Eller du trodde att han magiskt skulle bli en ny person med nya värderingar när barnet kom?

    Oavsett om han sagt sig vilja ha barn eller inte så borde du backat. Man skaffar inte barn i ett skitkast förhållande. Att flytta 100milvar ju spiken i kistan. Du stängde faktiskt honom ute totalt. Han har ju inte möjligt att ta resa ledigt och resa så långt för varje ul, spark ch bm besök. Du har faktiskt aktivt och väldigt tydligt sett till att han missar hela sitt barns fostertid och ev förlossning. Så hans val är att omedelbart dra upp hela sitt liv, flytta 100mil till en stad som han inte vill bo i eller kan jobba i, ett förhållande som är dödsdömt eller bo kvar och ta avstånd.
    Men varva ned nu! Hon flyttade innan hon blev gravid. Han fortsatte ha oskyddat sex med henne trots att han visste att hon nu bodde 100 mil från honom. Han tog själv risken att hon skulle bli gravid och bo kvar där hon bor. Och ett förhållande kan bli dåligt med tiden. Det finns dessutom många som inte inser hur dåligt förhållandet var förrän det är slut. Dessutom har de gått igenom en hel del jobbigt med missfall osv och sådant tär fruktansvärt mycket på förhållandet och inte konstigt att ts då väljer att bryta och flytta hem igen när hon inte fick det stöd hon behövde. Hon blev gravid där hon bor nu, så skulle nu ts väldigt omogna ex vilja vara pappa och ha en nära relation till sitt barn så är det väl han som får flytta, han gjorde ju en tjej som bor 100 mil ifrån honom gravid. Varför ska ts ta tyngsta lasset? Varför ska hon flytta till honom, där hon inte har något alls? Du anser att han inte ska behöva flytta ifrån sitt men varför ska ts behöva göra det? Han har väl för tusan ansvar i situationen också men han har ju valt att skita i den istället för att vara vuxen och komma fram till en lösning som fungerar trots avståndet när ingen vill flytta.
  • Griseknoen35
    piink skrev 2017-03-03 14:54:30 följande:
    Du har exakt rätt i det du skrev. Så har jag. Tack för du förstår mitt situation. Båda har lika stor ansvar när barnet är med i bilden. Men så är inte fallet med honom tyvärr, så jag är väldigt vilse och vet inte vad jag ska göra. :(
    Gör ingenting. Bo där du bor, njut av din graviditet. Vill han ha kontakt och senare träffa barnet så får han ta kontakt. Vill han träffa barnet låt han göra det hos dig eller på en neutral plats på din ort då. Den dagen han vill träffa barnet/ ha kontakt så låt han göra det och ta hjälp av familjerätten där ni kan gå för att få hjälp tillsammans att få fram ett bra umgängesavtal. Han kommer aldrig kunna ta barnet i från dig men flyttar han till din ort kan han få igenom varannan vecka när barnet är några år. När barnet är ännu äldre kan det vara tal om varannat skollov, halva sommaren osv. Men vill han inte ha någon kontakt så det enda du gör då är att se till att faderskapet blir fastställt när barnet är fött (lag på det och soc/familjerätt kontaktar dig om det) och sedan begär du underhåll, det är han skyldig att betala.
Svar på tråden Pappan till vårt barn vill inte veta om oss