Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Oron eller sorgen kommer ikapp mig

    Oroa dig inte, han verkar vara framåt på så många andra sätt. Sjukgymnasten har ju kollat honom. Säg åt folk omkring er att inte stressa er son.

    Jag har en tendens att oroa mig, särskilt när jag är trött.Försök att sova bra. Rör sig sonen genom att åla eller krypa? Använder ni lära gå stol? Den kan försena den grovmotoriska utvecklingen.

    Om han kryper eller ålar så tränar han ju sina muskler.

  • Kattflickan
    LejonSa skrev 2017-03-05 23:41:31 följande:
    Tack för ditt svar! Det kändes skönt och lugnande att läsa och egentligen "vet" jag ju att det är som du säger. Jag ser ju också själv att han verkligen haft intresse och fokus på böcker, saker, språket. Väldigt nyfiken. Vill veta vad allt är. Och lägger det även på minnet. Kunde redan då han var ca 14 mån (då 12 mån egentligen då han är prematur född två mån) urskilja former och siffror (lärde sig säga och förstå "ett" när han var 12 mån). Frågade man var triangeln var så pekade han rätt, cirkel, hjärta likaså. Från ca 11-12 mån ålder så kunde han peka ut väldigt många olika djur och i olika sammanhang, och har kunnat peka och visa att han såg likheter (t ex den tigern jag har i handen är samma som den på tvn eller i boken) sen typ 14 mån. Nu idag förstår han i princip alla instruktioner man ger honom, och uppmaningar. Han ser samband, han kan peka ut vissa färger, kan peka ut i princip alla siffror till 9, kan en hel del ord, och två ords meningar, väldigt duktig finmotoriskt (pincettgreppet är och har varit sedan 7-8 mån ålder klockrent), känner igen olika maträtter vid dess namn (kryper i ilfart in i köket när han hör att det är spagetti köttfärssås haha, inte lika snabbt när mamma gjort fisk men även det går ner haha!). Han är en fröjd lillen, så charmig! Och kan så mkt att gåendet egentligen inte borde vara något alls att bekymra sig om eller iaf vara ledsen över. Och egentligen är jag ju oftast inte det heller.

    Vill bara inte att man missar något, att det kanske är något som faktiskt egentligen hindrar honom från att gå... får se vad bvc säger om det.

    Tack igen för ditt svar.
    Oj! Jag som tyckt mina barn varit tidiga med språkförståelsen men de ligger i lä jämfört mot din son. Det är mycket tidigt att förstå siffror, former och färger.

    Eftersom han kryper så tränar han kroppen, oroa dig inte. Snart går han!
Svar på tråden Oron eller sorgen kommer ikapp mig