• NZZZZ

    Allt känns värdelöst

    FiaLisa81 skrev 2017-04-03 10:48:01 följande:

    Att ha PCOS behöver inte vara negativt, eftersom vi har bättre resultat på IVF än andra. Du är dessutom fortfarande ung i sammanhanget så du ska inte tänka "att jag kommer aldrig kunna få barn". Inte redan nu. Herregud, ägglossning går ju att framkalla med hormonsprutor eller tabletter.

    Se till att gynekologen kollar dina hormonvärden! Och jag tycker du ska ta till dig vad hon sa; att du kommer att kunna bli gravid.

    Vi med PCOS är dessutom fertila längre upp i åldrarna än andra kvinnor eftersom vi "sparat" på våra ägg genom uteblivna ägglossningar. Så du har många år kvar av fertilitet!

    Det finns kvinnor med betydligt sämre chanser att bli gravida som ändå till slut lyckas. Med hjälp eller spontant. T ex har jag en väninna som har svår Endometrios (som är betydligt värre än PCOS) och efter 7 år av misslyckade IVF-försök blev hon ändå gravid spontant, utan behandling.

    Ge inte upp! Adoption är den absolut sista utvägen och du är inte ens i närheten av det. Du är inte ensam i detta, vi är många som gråter varje månad när vi får minus på stickan.


    Måste bara ge dig cred för ett sådant upplyftande inlägg :)
Svar på tråden Allt känns värdelöst