• xrebecka

    HJÄLP! Är det omöjligt att sterilisera sig innan 25 år? Jag får panik av bara tanken!

    Jag är väldigt rädd för att bli gravid, även fast att vi använder kondom & jag använder p-piller så tar jag ofta graviditets test efter att vi har haft sex. Jag får panik över tanken att det skulle visas att jag är gravid på en sticka, och gråter ibland medans jag väntar på svar från testet för att jag verkligen inte vill bli gravid. Även fast att abort finns så är jag rädd för att jag skulle upptäcka graviditeten så sent att aborten inte blir problemfri, eller att den inte kan göras alls... Jag har nästan av en fobi till graviditet. Jag får väldigt ofta panik på när jag bara tänker på det.

    Jag älskar min pojkvänn så mycket, och skulle aldrig vilja skaffa barn, för då kan jag inte ge honom 100% av min kärlek. För mig så skaffar bara folk barn för att de är trötta på varandra, och vill fokusera på något annat än varandra. (Jag har haft en dålig uppväxt, så därför tänker jag så) Jag skulle aldrig vilja ha barn, att uppfostra något sådant i den här tidsåldern är hemskt. Jag är väldigt lycklig med min pojkvänn, och vill behålla det så, därför vill jag att det bara ska vara vi två livet ut.

    I kombination med dessa två; skräcken om graviditet & att jag inte vill ha barn, så vill jag sterilisera mig. Jag kollade upp det, och man kan bara göra det när man är 25. Jag får panik av att tänka på att jag ska behöva gå 5 år till (är 20) orolig och skräckslagen för att kunna bli gravid. Bara att skriva om det här just nu är väldigt jobbigt för mig; jag blir svettig och det blir obehagligt i magen. 

    Jag undrar om det verkligen inte finns något sätt så att jag kan sterilisera mig snabbare? Tack för alla svar...

    (Jag skrev ett inlägg men det raderades, så orkade inte skriva lika noggrant denna gång...)

Svar på tråden HJÄLP! Är det omöjligt att sterilisera sig innan 25 år? Jag får panik av bara tanken!