• sextiotalist

    HJÄLP! Är det omöjligt att sterilisera sig innan 25 år? Jag får panik av bara tanken!

    Håller med de övriga. Jag hade också fått panik om jag blev gravid i din ålder. Det dröjde innan jag var 35+ innan jag kunde förlika mig med att det positiva graviditetsbeskedet var ingen katastrof. Hade jag fått det innan så hade det verkligen varit katastrof.

    Det finns en anledning att man har en gräns vid 25, eftersom man ofta inte är mogen nog att avgöra detta. Sök hjälp hos en santalskontakt. Då kan du, av rätt anledning, ta beslutet om några år.

  • sextiotalist
    Hanna30 skrev 2017-05-24 12:11:21 följande:
    Jag är nog mer i TS sits än de som säger att hon kommer ångra sig. Det är de som säger att hon inte vet vad hon vill och att hon kommer ångra sig som är omogna, inte jag. Det är otroligt oförskämt att omyndigförklara en vuxen person som man inte känner genom att påstå att den inte vet vad den vill "egentligen". Jag är inget mähä som inte vet vad jag vill och jag blir lika arg varje gång någon säger "men tänk om du ångrar dig" angående min sterilisering. Jag är övertygad om att betydligt fler har tänkt igenom vad det innebär med barn av de som steriliserar sig än de som skaffar barn. 
    Jag är nog av den uppfattningen att man bör, om det går, ta sådana beslut innan man vuxit färdigt.
    Inte med tanken att man ändrat sig, utan mer för att man inte ska behöva ångra sig i framtiden.
    Hur som helst så har man inte fullt konsekvenstänkande förrän man är 25 ungefär, det betyder inte att man kommer ändra åsikt, men man är mer redo för vissa beslut.


Svar på tråden HJÄLP! Är det omöjligt att sterilisera sig innan 25 år? Jag får panik av bara tanken!