• LFF

    Potträning på 3 dagar

    Vi valde att vänta ut grabbarna tills dess att de var redo för potta och kalsonger. Det började så smått förra sommaren, de var då drygt 2,5 år. De sa till ibland när de var kissnödiga ute, det var ju så skoj att få kissa i buskarna. Sen började de bajsa på pottan hemma, kissade ibland men sällsynt.

    I våras började E vilja ha på sig kallingar hemma vilket gick väldigt bra. Efter ett par helger började han vilja ha det på förskolan och efter att ha pratat med personalen så fick han ok på det. Första veckan var det två olyckor, sen ingen alls i princip. 

    När E var inne på sin tredje vecka med kallingar började även J vilja ha kallingar. Innan har han mer eller mindre fått panikattacker av att ta på sig annat än blöja. Vi sa att han skulle visa hemma hela Kristi Himmelsfärdshelgen att han kunde vara torr så skulle han också få ha kallingar på förskolan. Sagt och gjort, hela den helgen hade han kallingar. Ett par olyckor men han fick sen ha kallingar även på förskolan. Samma där, första veckan ett par olyckor men inte mer. 

    De blev 3,5 år i början av maj. 

  • LFF
    Fjällsippa skrev 2017-07-25 15:37:41 följande:

    Nu har vi börjat. Vi följer inte boken slaviskt men har den i bakhuvudet så att säga. Han har fått ha blöja när han sover och vi var tvungna att åka och handla idag och då fick han ha blöja. Det är bara dag två idag så jag kan inte säga hur det går än. Ett par olyckor men en del fullträffar också. Han slappnade av mycket mer när vi satte på honom ett par pyjamasbyxor, han var tydligen inte riktigt bekväm med att springa runt helt naken. Det får ta den tid det tar men det känns som om han är mogen. Vi får se.

    En sak jag funderar på är så småningom när han ska börja ha kalsonger. Börjar man med boxershorts eller såna som mer ser ut som trosor till små pojkar? Hur har ni som har söner gjort?


    Mina grabbar har både boxers och briefs (den andra sorten alltså). Det varierar från dag till dag med hur de väljer.
Svar på tråden Potträning på 3 dagar