• LightScreen

    Jehovas Vittnar. Är dem en sekt?

    Hej.

    Jag vill inte förarga någon, men jag har hört en massa konstiga saker om Jehovas Vittnar och jag undrar om dem är en sekt.

    Jag har hört att när man har "syndat" till exempel haft sex före äktenskapet så blir man utesluten och när man blir utesluten får man vara i deras lokal, men man får sitta längst bak och lyssna utan att ha kontakt med dem andra.

    Detta här är en av sakerna jag har hört och jag undrar om det stämmer. För mig låter detta lite väl extrem och omänskligt för att hur kan människor uppföra sig så?

    Är Jehovas Vittnar verkligen en sekt?

  • Svar på tråden Jehovas Vittnar. Är dem en sekt?
  • kt h
    nnnnnnnn skrev 2017-03-19 13:20:43 följande:
    Nu är det 9 år sedan jag läste boken, så jag minns inte i detalj innehållet. Men som jag minns det så har författaren intervjuat alla möjliga, aktiva, avhoppare, uteslutna osv. ur olika religiösa sällskap.
    Vad jag minns så grundar sig boken i en utredning som beställdes av regeringen, för att de skulle få mer fakta om olika grupperingar.
    Ok, bara det att det står "Maja tvingades knacka dörr och predika jordens undergång," förstår man vart det barkar.

    Om nu Maja tvingades till det, så är det inget bevis för att Jehovas vittnen gör så, kanske var Majas föräldrar för nitiska och för mycket på henne och hon upplevde det som ett tvång, bara det är fel enligt Jehovas vittnen.

    Det finns massor med artiklar som Jehovas vittnen har skrivit som motsäger detta. Där Jehovas vittnen lär sig hur det ska gå till.

    Om enskilda Jehovas vittnen eller t.o.m. församlingar inte följer organisationens anvisningar, så kan man inte dra alla över en kam.
     
  • Rekvisita

    Jehovas Vittnar är en sekt för att jag har läst en massa om dem och jag har snackat med några av dem som är där och några som har hoppat av. Dem som har hoppat av säger att man blir hjärntvättat medan dem som är i Jehovas säger att man inte får blanda sig med andra.

  • kt h
    nnnnnnnn skrev 2017-03-19 18:49:54 följande:
    Det är inte JV som Leo växte upp i...
    Nej, precis, man drar alla över en kam.
  • kt h
    Rekvisita skrev 2017-03-19 23:41:42 följande:

    Jehovas Vittnar är en sekt för att jag har läst en massa om dem och jag har snackat med några av dem som är där och några som har hoppat av. Dem som har hoppat av säger att man blir hjärntvättat 


    Vad har du för bevis för det?
    Rekvisita skrev 2017-03-19 23:41:42 följande:

    medan dem som är i Jehovas säger att man inte får blanda sig med andra.


    Jo det får man.


Svar på tråden Jehovas Vittnar. Är dem en sekt?