Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Resa till Egypten?

    Jag har varit i Egypten några gånger och som andra skrivit- man får tyvärr räkna med att bli lite "risig i kistan" någon dag. De har inte lika rent vatten där som vi är vana vid hemma i Sverige så maten påverkas väl av det. Gällande matens smak så kan jag väl säga att jag finner det fullt ätbart. Inte någon "wow-upplevelse" men inte heller så man kräker. Det finns tabletter mot magsjukan som man kan ta. Åkte även dit en gång kort efter att jag vaccinerat mig mot hepatit A, och det är den enda gången som jag mått prima hela veckan (behöver ju inte ha med de att göra dock). Kan väl sammanfatta de såhär:

    Positivt:
    * Mycket hjälpsamma människor som gör allt för en, kan dock upplevas som lite "på".
    * De är mestadels män som jobbar på hotellen, så som kvinna får man mycket uppmärksamhet! :)
    * Behöver i princip aldrig oroa sig för vädret, alltid sol oavsett årstid. Kan dock bli väldigt varmt på somrarna.
    * Rätt lätt att pruta.
    * Mysig atmosfär och mycket sevärdheter.
    * Inte så värst lång flygtid (drygt 5 timmar).
    * Hotellpersonalen talar ofta många språk.

    Negativt:
    * Rätt smutsigt utanför hotellen. Egyptierna verkar vara glada för att påbörja mycket byggnadsprojekt som sen inte avslutas så räkna med att se halvklara fasader lite överallt. I storstäderna är det inte heller ovanligt att bevittna fattigdomen.
    * På grund av att landet lever mycket på turismen är det inte ovanligt att de försöker lura en lite. Turister betalar som gott som alltid ett annat pris än inhemska personer på allt. Stå på er och betala inte mer än nödvändigt. Priserna är lite billigare än hemma. 
    * Trafiken. Fruktansvärd, speciellt i storstäderna.

Svar på tråden Resa till Egypten?