Inlägg från: anonym resenär |Visa alla inlägg
  • anonym resenär

    Resa till Egypten?

    Efter att ha sonen varit helt uppslukad av pyramider och mumier beslöt vi 2010 att åka till Kairo. Kario är en fantastisk stad med otroligt många människor. Försäljare ja, men säg bara nej tack! så är det ingen som frågar igen.Vi valde att bo på hotell med pool och det blev då Marriott hotell. Bara att gå över bron så är man mitt i stan. Vi valde att äta på restaurangbåtarna och på deras lokala snabbmatställen och även Mc Donalds. Ingen blev sjuk och alla var nöjda med maten. Otroligt trevliga människor som hjälper en över gatan då inga övergångsställen finns utan man går rakt ut i hysterisk rusningstrafik hela tiden. Jag och min man tog ett barn var och sa - ses på andra sidan! och tog hjälp av lokalbefolkningen för att komma över. Kände mig otroligt trygg med alla människor omkring mig och turister är uppskattade. 
    Vi var 3 gånger vid pyramiderna och Snifxen. Med guide, ljusshow och kamelridning. Rid inte kamel!!! Små pojkar ledde kamelerna som var extremt magra och guiden aggressiv, ville hela tiden att vi skulle ge pengar till pojkarna och honom. Rena rånet då vi betalat dyrt för turen från början.
    Bästa turen var med guiden i minibuss. Info om stan och historia, tur till pyramider och gå in i dem. Sen till Egyptiska museet och info om det sevärda då det är "gigantiskt stort". Hon guidade oss även i shoppingdistriktet Khan al-Khalili där det finns mycket att se men hysteriskt. Åk på fm innan alla skolbarn slutat skolan för de är oerhört påträngande för att du ska handla och handla bara i butiker!!! Tusentals skojare!!! Vi valde även att åka tunnelbana då det var nästintill gratis (3 kr för hela familjen) för att åka till området där judarna bor (Kyrka över där man tror Jesus bodde som flykting) och se Karios största moske´ Mohammed Ali moske´n längre ner på gatan. 
    Sammanfattning: Fascinerande, vi kommer tillbakakänsla, fattigdom, glädje och otroligt rika på intryck. Ingen bad/ slappa semester då det är få som solar och badar. Tänk på kläder, finns inga med kortbyxor i Kairo. Jag valde att ha tunna långbyxor och axlarna täckta, solade och badade istället på hotellet. 

Svar på tråden Resa till Egypten?