Inlägg från: Konterfej |Visa alla inlägg
  • Konterfej

    Är detta fuktskada? Snälla hjälp!

    Jag tycker inte att det ser ut som fuktskador (den översta är sot som följt med utomhusluften när det dragit in genom springan), men som du säger trivs ju silverfiskar i fukt. Men de behöver inte så mycket att det krävs en fuktskada för att de ska trivas.

    Sedan några år tillbaka finns det i Sverige en nyinflyttad silverfisk - den långsprötade. Förutom att den har längre spröt är den större än den vanliga. Den långsprötade silverfisken har inte särskilt höga krav på fukt och kan alltså tänka sig att bo i ett vanligt rum så länge det finns något gott att ära.

  • Konterfej

    Ett sätt att hålla tillbaka silverfisken lite är att hälla kokhett vatten i golvbrunnen ibland.

    Om det är mkt silverfisk hade jag undvikit att lägga papper och tyg jag är rädd om på golvet. Fast det gör man iofs kanske inte ändå!

  • Konterfej

    Lägenheten ser ut att vara från 50- eller 60-talet, då bor det inte sällan silverfisk i rören. Så även om du städar på kan det bli svårt att helt bli av med dem. Jag tror att hyresvärden är skyldig att hjälpa dig med dem.

  • Konterfej
    Ano5 skrev 2017-03-27 13:02:04 följande:

    Tack för tipset!

    Då vi precis har flyttat in och inte hunnit få hit så mycket möbler än (garderober, byrås osv) så har jag alla mina kläder i flyttkartonger på golvet, det kan väl inte hända att silverfiskarna kryper in där och börjar hålla till i kläderna?? 


    De långsprötade skulle tyvärr kunna göra det. Men det vanligaste är att man har den gamla hederliga silverfisken.
Svar på tråden Är detta fuktskada? Snälla hjälp!