• Anonym (A)

    Ungen äter ingenting av det som bjuds!

    Han är 13 år, vilket innebär att man kan tala med honom.

    Skippa att kämpa med maten.

    Involvera honom i planering och matlagning. Om det inte är ett problem att han väljer mat, så kan han väl göra det.
    Vet han inte vad han vill ha får han äta det som bjuds.

    Se till att det finns frukt, makaroner, ketchup, tomatsås, smör,  bröd, ägg och mjölk hemma, så kan han väl själv fixa något enkelt att äta om han är hungrig och inte vill ha det ni har gjort.

    Kan dock säga att lasagne skulle mina barn inte äta då de inte gillar ost eller blandningar. Potatisgratäng är också för mycket blandning. Pulvermos äter de inte. Våfflorna hade funkat.

    Däremot skulle åtminstone inte 8-åringen säga att något var äckligt, utan artigt säga att det inte är riktigt i hans smak. Skulle han bli hungrig skulle han kanske be om lite makaroner med ketchup, bröd och mjölk.

    5-åringen hade nog ätit sötsakerna, och ärligt sagt att hon inte tyckte om en del saker. Hemma kan hon säga att något är äckligt, men vi jobbar på att få henne att uttrycka sig artigare.

  • Anonym (A)

    Prata med honom innan du lagar maten. Jag tar t.ex. ofta undan lite stekt korv eller stekt kött, eftersom jag vet att barnen ofta inte vill ha sås.

    Är de bortbjudna tackar de dock artigt och äter sig mätta på ris eller pasta.

    Maken har svårt för många maträtter, och han skulle inte äta lasagn eller korv. Skulle det dessutom vara dressing på salladen eller lök i, skulle han inte heller ära den.

    Han skulle helt enkelt hellre varit hungrig eventuelkt bett om lite bröd. Han klarar helt enkelt inte av att äta vissa saker och har ofta gått hungrig hellre än att äta dem.

Svar på tråden Ungen äter ingenting av det som bjuds!