Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    Hur skall jag bära mig åt med amningen?!

    Vilken jobbig situation! Jag har en dotter på 6 månader och jag vet hur lättad jag blev när amningen funkade och hon gått upp i vikt som hon ska. Jag var väldigt orolig när hon var 4 månader och bvc sa att jag kunde börja ge henne smakportioner - jag var jätterädd att det skulle förstöra amningen. Det jag vill ha sagt är att jag förstår din starka vilja till att amma.

    Kan du prata med bvc igen om din oro, och försöka sätta ord på vad det är som tar emot med att ge ersättning?

    Kanske kan ni också göra någon plan, så länge bebisen mår bra såklart, att bebisen ska ha gått upp till en viss vikt inom en månad.

    Mitt andra råd är att ringa Amningshjälpen, de kan stötta dig med amningen.

    Du känner ditt barn och märker på henne om hon mår dåligt, så gör det som känns bra för dig. Med det sagt vill jag också säga att bvc finns där för att hjälpa till. De vill inte motarbeta föräldrarna utan ser till barnens bästa (fast ibland känns det som att de bara vill följa en viss mall - platsar man inte i den mallen så kan besöken ev. upplevas som jobbiga). Så lyssna på bvc, prata med Amningshjälpen och utifrån vad de båda säger fattar du ett beslut och kör på det.

    Lycka till!

  • Fröken W
    12345hopp skrev 2017-04-03 14:23:25 följande:

    Bvc har nu pratat med läkaren som igen hade sagt att jag skulle ge ersättning efter Varje mål och väga igen på onsdag. Detta då för att vara säkra på att hon fick i sig mat så de kan utesluta att vikten berodde på något annat. Vill ju varken riskera sjukhus eller att de skall tycka jag är helt jävla galen som riskerar att svälta mitt barn, känns iallafall som att de tycker att jag gör det.

    Jag blir så irriterad över att jag inte "får" göra på detta sättet. Vad kan hända om jag skiter i vad jag blir tillsagd? Det låter så hemskt att säga att det är mitt barn så jag gör som jag vill. Känner mig nästan hjälplös ju.


    Så länge din bebis fortsätter att öka i vikt, dvs inte stannar av eller går ner, öka i längd samt verkar nöjd och glad så känns det väldigt osannolikt att ditt barn skulle svälta. Och om hon växer och är nöjd så kan jag inte heller förstå vad de oroar sig över. Har de sagt något till dig? Annars tycker jag att du ska fråga vad det är som gör att de vill att hon ökar mer i vikt än vad hon gör. Om det nu mot förmodan skulle ligga något mer bakom deras rekommendationer så förtjänar ju du att veta det.

    Stå på dig och våga ifrågasätta! Återigen, så länge dottern växer hela tiden och verkar nöjd så kommer hon inte att svälta.
  • Fröken W

    Om du känner stress inför bvc-besöken, vilket är förståeligt, så tycker absolut att du kan ta lite semester från dem. Boka in besök varannan vecka ett tag framöver ifall dottern fortsätter att växa och verkar må bra i övrigt.

    Bra och kul att du känner dig tryggare i ditt val att fortsätta med amningen!

  • Fröken W
    12345hopp skrev 2017-04-10 16:18:13 följande:

    Vill bara tacka igen för allt pepp och alla tips jag fått! Åkte förbi bvc idag och vägde min lilla som hade gått upp 150 gram sedan onsdag så alltså på lite mindre än en vecka och det känns helt fantastiskt att jag har börjat få ordning på detta! Bvc var också jätteglada och hon var imponerad över att jag inte hade gett upp vilket många gör när det börjar strula såhär vilket jag verkligen förstår, och det kändes så skönt att få en klapp på axeln och kunna lämna bvc och känna sig nöjd och glad!!


    Vad kul att höra, bra jobbat!
Svar på tråden Hur skall jag bära mig åt med amningen?!