Inlägg från: Aquita |Visa alla inlägg
  • Aquita

    Hur skall jag bära mig åt med amningen?!

    Jag jobbar som barnmorska på BB och har själv en liten bebis just nu.

    Jag tycker det låter väldigt påstridigt från läkarens håll med tanke på att din dotter går upp i vikt, kissar bajsar och är pigg och glad. Jag tror tyvärr att läkaren har tagit kommandot och bvc ssk blivit osäker av någon anledning. Har själv varit med om påstridiga barnläkare som vill ge ersättning på extremt vida indikationer trots pigg och glad bebis.

    Utan att ha träffat er skulle jag våga säga att din dotter mår bra och klarar sig på amningen.

    Hur går det om du testar att pumpa ut utöver det hon äter och ger det istället för ersättning? Om du har möjlighet att få ut de mängderna och ge kan de absolut inte säga åt dig att ge ersättning.

    Pröva att amma dottern så länge hon äter aktivt. Ibland ligger de ju gärna väldigt länge vid bröstet bara för att det är mysigt och snuttar. Om du då innan (när hon precis börjar suga mindre) eller efter kan pumpa och få ut extra så ge det istället.

    Förstår att det känns jättejobbigt. Jag tycker att du ska stå på dig och om du orkar/vågar t.o.m. be om att träffa en till läkare för utlåtande. Du känner din bebis bäst (förutsatt att hon är frisk övrigt osv)

    Lycka till!

  • Aquita

    Vad skönt att det går på rätt håll! Bra jobbat att du orkar med detta, både att kämpa hemma med amningen och 'mot' läkare och bvc. Fortsatt stort lycka till ????

Svar på tråden Hur skall jag bära mig åt med amningen?!