Inlägg från: EliasTire |Visa alla inlägg
  • EliasTire

    Bolån trots en liten anmärkning

    Jag och sambon har tänkt att köpa bostadsrätt i höst, problemet är jag har en betalningsanmärkning på 4000kr som går ut i mitten av december. Utöver det inga andra lån förutom CSN på ca 150k och ett kreditkort på 15k.

    Vi är 28 och 29år

    Min årsinkomst 2016: 420k

    Sambo 2016: 320k

    I år kommer min årsinkomst landa på ca 650k då jag har en månadslön på 56k (fast anställning) och sambon på 28k/månad så gemensam månadsinkomst före skatt ligger på 84k.

    Vi kommer ha tillräckligt till kontantinsats på ca 350k.

    Så till min fråga, är det helt lönlöst att prata med banken 2-3 månader innan betalningsanmärkningen försvinner? Det skulle underlätta enormt om vi kunde få. Lånekortet r runt oktober ist för slutet av december i och med att vi måste flytta från nuvarande bostad i november. Bluestep eller dylikt är inte ett alternativ. Har någon här varit i liknande situation?

  • Svar på tråden Bolån trots en liten anmärkning
  • EliasTire
    Carambolan skrev 2017-04-06 11:11:55 följande:

    Vi fick lånelöfte av SEB i nästan samma sits. Två fasta inkomster, bra besparingar men min sambo hade en gammal betalningsanmärkning (dock betydligt mindre summa än din). Det var däremot tvunget att gå genom en särskild beslutsgrupp på bankkontoret, bankmannen vi träffade fick inte själv ta beslutet.


    Tack för svaret! Var SEB er huvudsakliga bank eller hade ni varit runt på andra banker också?

    Både jag och min flickvänn har samma bank och jag har till och med varit anställd på den banken, dels på bankkontor i mågra år och sen på huvudkontoret i två år, vet inte om det har någon påverkan iof men jag tänker att det borde vara till min fördel då jag har personalkonton. 
  • EliasTire
    Birgitta02 skrev 2017-04-06 12:01:19 följande:

    Kan man förklara anmärkningen så är det nog inget större problem. Det viktiga är att själva skulden är reglerad. Du får inte ha en kvarvarande skuld hos kronofogden.


    Skulden som är från CSN kom upp i samband med att jag flyttat runt en del strax efter examen och fakturorna inte nått mig, det i kombination med att jag självmant inte hörde av mig till CSN eller hade någon aning om när jag skulle börja betala in ledde helt enkelt till en anmärkning. Skulden reglerades omgående när den dök upp och sen dess har det inte funnits andra skulder eller anmärkningar.

    Så då kanske det är lika bra att gå till banken i höst. Kan vi få lånelöfte då och köpa bostad i december skulle detta innebära att vi slipper hitta ett temporärt 2handsboende för enbart Två-tre månader, vilket i Sthlm är ganska jobbigt i sig.
  • EliasTire
    Birgitta02 skrev 2017-04-06 13:00:20 följande:

    He he... det är inte till MIG du ska förklara :).

    Tror inte det blir några problem. Och jag vet, andrahandslägenheter i Sthlm är ett skämt. Du kan få betala 14000 i månaden för en liten etta :). Eller 18000 kr för en trea i Solna. Typ.


    Yep vi betalar sen snart 2 år tillbaka 14k för en andrahandslägenhet på söder, det är detta ko trakt som rinner ut i november så därav att de vore fantastiskt att kunna få ett lånelöfte lite innan anmärkningar försvinner
Svar på tråden Bolån trots en liten anmärkning