• Madeeleenee

    IVF falun, någon mera?

    Hej! Vi har haft första besök och fått utskrivet sprutor. Nöjd hittills. Dock har de satt mig på levaxin för att få ner tsh värdet först. Så får se när vi kör igång!

  • Madeeleenee

    Hej! Blir så ledsen... vi var i Falun på konsultation 30 mars. Allt såg bra ut och fick instruktioner för hur vi skulle börja behandlingen. Fick råd att gå och hämta ut mediciner så de fanns hemma. Blev noga påminda att otrivelle måste ligga i kylen men övriga (orgalrutan och gonal f) i skafferiet. Vi behövde inte heller börja behandlingen direkt utan kunde ha dem hemma tills vi blir redo. Nu är vi det. Mens idag och ska börja spruta imorgon. Läste nu på förpackningen och foldern som kom med att gonal f ska förvaras i KYLSKÅP! Hållbarhet till januari 2018. Och max 3 månader i tumstemperatur oöppnad. Sedan ska den kasseras. Nu lär ju vår medicin vara förstörd? Vi frågade detta flera gånger.. Men ändå blev det visst fel... apoteket är stängt imorgon och då måste vi ju vänta en månad till, minst. Och dessutom hämta ut ny medicin. Kan man chansa och använda sprutorna ändå? Är det endast effekten som avtar eller kan det vara skadligt att använda dem nu? :(

  • Madeeleenee
    Lillflickan skrev 2017-08-26 19:12:46 följande:

    Usch vilken jobbig situation. Naturligtvis på helgen också så det inte går att få tag på kliniken antar jag.

    Du kanske kan ringa 1177? Jag tror det ska finnas något ställe dit man kan ringa och fråga om läkemedel som är som 1177 som du kanske kan ringa?

    Det brukar också finnas akut-tid-öppna apotek. Det kanske finns något sånt som inte ligger alldeles för långt bort? Annars kanske du kan kolla upp telefonnumret till något apotek som har öppet och fråga dem? Har du något kvar att ta ut på receptet eller har du tagit ut allt?

    Hoppas det löser sig.


    Ja så himla typiskt.. enligt hemsidan ska ett apotek i Falun ha öppet imorgon och ha gonal i lager.. Så vi bränner ner imorgon! Bor i mora. Vi vill inte chansa så hämtar ut nya sprutor. Men ska påpeka det till ivf falun angående infon vi fick.. rena turen att jag läste detta idag och inte imorgon kväll när vi ska ta sprutorna...
  • Madeeleenee
    Lillflickan skrev 2017-08-27 15:10:42 följande:

    Har det gått bra idag? Fick du ny medicin?


    Japp! Påväg hem nu så ikväll börjar vi :)
  • Madeeleenee

    Nu är första sprutan tagen! Var ganska nervös faktiskt trots att jag inte är spruträdd. Sambon fick ta på mig. Kände inte sticket sen spände det lite bara. Kliar lite efteråt. Känns himla skönt att vara igång!

  • Madeeleenee

    Nu är första sprutan tagen! Var ganska nervös faktiskt trots att jag inte är spruträdd. Sambon fick ta på mig. Kände inte sticket sen spände det lite bara. Kliar lite efteråt. Känns himla skönt att vara igång!

  • Madeeleenee

    Sprutdag 4 och börjar känna hugg/stick i höger äggstock.. hoppas det är ett bra tecken.. NU börjar oron komma.. sista dagarna har jag mest varit lättad och glad att vi är igång. Min äggledarspolning gjorde ONT! Jag anser mig vara ganska orädd och ha hög smärttröskel men hade en trång tapp så de fick hålla i med en gång och det var det värsta jag upplevt.. ballongen var vidrig den med. Själva spolning kändes inte.

    Nu börjar jag oroa mig för äggplocket... äggledarspolningen blev en nästan traumatisk upplevelse. Vill inte.. sen är jag en sådan som hellre biter ihop än visar mig 'svag och ha ONT, jättedumt.

  • Madeeleenee
    Lillflickan skrev 2017-08-30 19:18:26 följande:

    Äggledarspolningen var för mig 1000 gånger värre än äggplocket. Fast jag hade ont av själva spolningen. Det är det värsta jag någonsin utsatt mig för. Jag blev inte ivägsläppt efteråt utan mannen fick hämta mig. Fick inte ens gå själv på toaletten. Tjejen efter som gjort samma sak promenerade iväg direkt.

    På äggplocket får man lugnande och lokalbedövning. Kolla så att du får det. Tror jag fick det automatiskt i Falun men lite osäker för jag vet jag sa att jag ville det. Första gången i Linköping fick jag inte det och det ville jag inte göra igen, men även det var bättre än äggledarspolningen. Det kommer gå bra.

    Hoppas och tror att hugg och stick är att äggen växer till sig. När har du kontroll?


    Var på blodprov i fredags och det såg bra ut så började med orgalutran och sänkt gonal f till 100 e samma kväll. Sprutdag 8 idag och ultraljud imorgon! Spänner i magen nu så hoppas på ett bra besked imorgon!
  • Madeeleenee
    Lillflickan skrev 2017-09-03 19:57:21 följande:

    Spännande! Håller tummarna att äggen växer till sig som de ska.

    Kommer inte ihåg hur många dagar jag sprutade, men det borde väl närma sig äggplock snart?


    Ja jag hoppas och tror att det blir denna vecka :)
  • Madeeleenee

    Hej! Dr Samir var mycket nöjd efter ultraljudet! 4 lite mindre på högra och runt 8-9 stora fina på vänster. Tjock din slemhinna. Så nu väntar jag på resultat av blodprov för exakt dag för äggplock! Fick även recept på en annan äggmognadsspruta. Ska eventuellt ta hälften av den och hälften av ovitrelle då hon ser en risk för överstimulering för mig. Nu väntar jag bara på samtalet i eftermiddag :)

Svar på tråden IVF falun, någon mera?