• smulan81

    IVF falun, någon mera?

    Hej
    Jag undrar om det är någon mera som gör eller ska göra IVF i Falun som vill följas åt?

  • Svar på tråden IVF falun, någon mera?
  • Madeeleenee

    Mår bra efter dagens äggplock, öm och stel förstås, hon fick sticka och tryckte en hel del så förvarnade mig att det skulle nog ömma och svullna en hel del. Men inte så farligt, mest när jag byter ställning i sängen och reser mig. Går som en cowboy haha. Fick en tredagars antibiotika kur då hon fick sticka så mycket i ena äggstocken, fick tom lämna en blåsa hon inte kom åt. Jag blöder en hel del, vilket säkert är normalt. Men hur mycket är normalt? När jag kissar ser jag att det droppar ner i toaletten... och kisset blir liksom rött. bytt binda ungefär en gång i timmen, den är inte full men känns lite ofräscht, är en tampongtjej :) för visst ska man inte använda tampong nu? Blöder inte så mycket när jag ät still tror det drar igång när jag går, då mest till toaletten då.. Mycket frågor...

  • Lillflickan

    Oj, jag tror inte jag har blött direkt. Men det kanske är vanligt. Ingen aning, kan tyvärr inte hjälpa dig. Hoppas det slutar. Tror det är dumt med tampong i alla fall. Jag skulle hålla mig till binda.

    Går det ringa kliniken i morgon?

  • Madeeleenee

    Nu har de ringt från Falun! De ringde faktiskt sambon han var inte alls beredd på det haha. Brukar de ringa mannen? Vi tyckte bara det var fint för han är ju faktiskt och involverad i detta, innan har de alltid ringt mig.

    Vi har sovit lite oroligt och förberett oss på det värsta, men gissa om vi blev chockade, 6 av 6 ägg blev befruktade! Kan inte tro det... mycket kan ju fortfarande gå snett men ET är nu bokat onsdag kl 13 :)

  • Madeeleenee

    Ja vi är jätteglada! Somsagt mycket kan hända men vi kan ju inte ha bättre förutsättningar just, så vi tillåter oss att jubla idag! Nä somsagt de ringde sambon och var embryologen som meddelade tror jag. Har mindre ont idag och blöder inte lika mycket. Krampade lite när jag kissade och lite blod på pappret men mindre... någon som vet vad som gäller för sex efter äggplock? Nu är jag inte sugen direkt men kom mest på att de inte sagt nåt... bara att jag inte ska bada i badhus, vilket jag aldrig gör haha

  • Lillflickan

    Inget sex rekommenderas. De tog ju inte alla blåsorna så det finns risk att fler ägg lossnar eller redan har lossnat. Risk för att flera ägg befruktas.

    Bra att blödningen minskat. Att inte bada är värst för mig. Jag älskar att bada.

  • Madeeleenee
    Lillflickan skrev 2017-09-09 12:37:00 följande:

    Inget sex rekommenderas. De tog ju inte alla blåsorna så det finns risk att fler ägg lossnar eller redan har lossnat. Risk för att flera ägg befruktas.

    Bra att blödningen minskat. Att inte bada är värst för mig. Jag älskar att bada.


    Okej! Ja var ungefär så jag tänkte... Vad gäller efter et? Får säkert svar på onsdag men nyfiken :) hjälp vad spännande detta känns.. hoppas äggen vill dela sig som de ska nu...
  • Lillflickan

    Efter ET vet jag inte men tror det kan vara bra att avvakta några dagar. Ni får fråga.

    Hoppas med er att de delar sig bra. Ett in och resten till frysen :). Troligtvis inte. Men ett till er och nåt till frysen vore bra.

    Vi hade sex ägg, fem befruktade tror jag. Ett in och två till frysen. Längtar efter att sätta in det sista. Hur stor är chansen att tre av tre tar sig?

  • Madeeleenee

    Usch börjar bli så nervös. Av våra 6 ägg fick vi igår besked att samtliga blivit befruktade, så det blir långtidsodling till onsdag. Det var självklart ett fantastiskt besked! Men.. tänk om inget klarar sig... någon som vet om de 'ser till' dem innan onsdag? Eller får de vara i skåpet tills onsdag? Om de nu ser till om och hur de delar sig, och de inte gör det, ringer de i förväg då? Vill inte få upp förhoppningar för mkt... hoppas ju att 100% befruktade ska betyda bra odds men är inte så insatt i det.. har ju inte funkat hittills sista 2 åren :(

  • Lillflickan

    Försök att inte tänka så mycket på det. Det går säkert bra. Om det inte gör det får du reda på det innan onsdag. Men sån otur ska ni inte ha!

Svar på tråden IVF falun, någon mera?