Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Tacksam erfarenheter föda i säte

    Min trea är född i säte, bästa förlossningen. Mjuk rumpa slår hårt huvud alla dagar i veckan som vidgare och första kroppsdel ut :)

    Skillnader mot de andra:

    Förlossningen behövde ske sittandes i benstöd men det var bara precis när han skulle ut. Hela öppningsskedet var detsamma. Den ställningen fick mina värkar att avta lite men de satte värkstimulerande vilket bara gjorde att värkarna kom oftare, de var inte ondare. Funkade perfekt.

    Det var mer folk i salen. En erfaren bm, en till bm, en förlossningsläkare och en till (minns inte titel). Alla höll sig dock väldigt diskret i bakgrunden förutom en bm (den erfarna)

    När krystvärkarna tog i ordentligt säger bm "du vet väl att du inte får krysta föränn kroppen är ute va? Jag började skatta åt det omöjliga i det uppdraget men man fick göra så gott man kunde, de ville att man skulle ha så mycket krafter kvar att trycka ut huvudet sen.

    Ja bäckenmätning och viktskattning gjordes ju innan.

    När jag väntade fyran hoppades jag hon skulle lägga sig i säte hon också men hon kom med huvudet först.

    Fråga om det är något du undrar.

  • cosinus
    Marrelita85 skrev 2018-01-15 17:02:43 följande:
    Jag har en fundering. Hur gör de för att minimera att man spricker när man ska föda i säte eftersom de helst inte ska röra bebis på vägen ut då kan de ju inte mothålls eller något?
    Hmm, bra fråga.

    Fram tills det bara var huvudet kvar så var det ju iaf inga problem. Kroppen gled ut jättelätt. Spände knappt alls. Men sen kroppen väl är ute ska ju huvudet ut relativt fort.

    Jag kan tyvärr inte svara. Jag var fullt upptagen med att konstatera att just djävlar, huvudet gör ju skitont :) Jag vet bara att barnmorskan lät förvånad när hon konstaterade att jag inte spruckit något alls (men det har jag inte gjort med barn nummer 2 och 4 heller och sätesbebin var nummer 3)
Svar på tråden Tacksam erfarenheter föda i säte