• Anonym (Hej)

    Är född muslim, det här är muslimer

    Tack för ett vettigt inlägg, och tack för att du inte exkluderar shiamuslimer ur Islam som man oftast brukar göra.

    Dock det första du skrev på arabiska översatte du fel. Det betyder att paradiset vilar under mödrarnas fötter.

  • Anonym (Hej)
    John22 skrev 2017-05-12 08:02:35 följande:
    Fast det handlade ju troligtvis inte om att hon ville ha jobbet och blev lite besviken. Det är sedan en tid tillbaka avslöjat att detta troligen var planerat för att just skapa nyheter i media - en form av "aktivism" för att försöka få det till att muslimer diskrimineras, trots att så inte är fallet.

    Kvinnan ifråga har tidigare inte ens använt slöja; det var något hon började med för bara några år sedan. Redan veckan innan hon gick på denna intervju påbörjade man en kampanj för muslimska kvinnors rätt att bära slöja i arbetet, så att det var en planerad aktion tycks vara mer än troligt.

    Sedan handlar inte problemet om huruvida det är behändigt eller inte med slöja, utan att SAS slagit fast att inga religiösa symboler får uppvisas när man jobbar med dem. Det är inte diskriminering mot muslimer, utan en generell regel som gäller alla, oavsett om man vill ha kors runt halsen, slöja på huvudet eller någon annat med religiös betydelse. Passar det inte så får man söka ett annat arbete, oavsett om man är en muslim med slöja eller en jude med stor davidsstjärna runt halsen.
    Detta låter kanske helt omöjligt för dig, men muslimska kvinnor föds inte med en tygbit på huvudet, faktiskt.

    Så hur i hela friden spelar det någon roll att hon tagit på sig slöjan några år innan? När skulle hon annars ha gjort det? Vid födseln?

    Aye planerade den absolut inte, det är endast anklagelser.
    Läs detta
    www.metro.se/artikel/hon-anklagades-för-förklädd-aktivism-här-är-granskningen-av-sas-kuppen
Svar på tråden Är född muslim, det här är muslimer