Inlägg från: KlunsSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlunsSmurfen

    Varför baddräkt på flickor?

    sommarbubbel skrev 2017-05-19 17:44:25 följande:

    Min tös är 5 och har alltid haft badtrosor. Nu börjar detta ifrågasättas och ses som lite "udda". Jag fattar ingenting. Varför ska hon behöva täcka överkroppen när hon inte har något att täcka?! Är ju så mycket skönare att vara ute i värmen utan detta samt bli blöt över hela kroppen efter ett dopp. Tänker att dottern ska ha badtrosor sålänge det går.[...]


    Förstår inte de som ifrågasätter, man ska inte sexualisera barn och tvinga 5-åringar att täcka överkroppen men jag tror att du överreagerar åt andra hållet och sexualiserar det man kan dölja kroppen med.

    [...]
    Fattar inte hur man ens kan producera baddräkt och bikini till flickor under 10. Absurt. Varför ska inte de få vara lika fria och sköna som pojkar?

    Någon mer som reagerar på detta??


    Du tror inte att en liten tjej kan känna sej fin i baddräkt eller bikini?

    Dotter är tillräckligt gammal för att välja mellan badtrosor, bikini eller baddräkt själv efter som det inte spelar någon roll så vad är det som är så fel med att tillverka dem?
  • KlunsSmurfen
    sextiotalist skrev 2017-05-20 06:46:54 följande:
    Det har inte alls krupit ner i åldrarna. Den här diskussionen har minst funnits sedan min son var liten.

    Om du tittar på filmer från innan du var född så kommer du se att många småbarn har haft baddräkt eller bikini, undantag från topplesseran.

    Jag hade baddräkt som två-åring. En med volang (bilder).

    Däremot har medvetenheten om solens farlighet stigit, därav fler föräldrar har ikläder som skyddar barnet mot solen.

    Sonen fick aldrig springa naken i solen, alltid en t-shirt, gärna långärmad när vi var på stranden
    ja, när det gäller skydd mot stark sol men jag upplever det också som att det finns mycket rädsla för nakenhet och att föräldrar vill skydda småbarn barn från snuskgubbarnas ögon.

  • KlunsSmurfen
    sextiotalist skrev 2017-05-20 10:20:42 följande:
    Jag tror inte alls att det är någon rädsla för nakenhet. De som skriver detta brukar vara folk som stör sig för att andra inte vill vara nakna. Däremot kan rädslan att barnet blir fotograferat och bilden sprids vara en anledning.
    Jag känner föräldrar som är väldigt känsliga och mer eller mindre överbeskyddande.
    Det har inte bara med bad och badkläder att göra.
  • KlunsSmurfen
    KovaKulli skrev 2018-08-17 23:17:08 följande:
    Så det är också att sexualisera om man lägger en t skjorta på dem när de är hemma det täcker ju övra kroppen men anyway jag tycker inte det är att sexualisera om man lägger en liten topp/bikini bh på en liten flicka jag förstår inte vad är det i det som är fel. Mera sexuellt skulle det vara om man hadde bara nedre delen på dem, men min lilla flicka simmar i bikini nedredelen jag lämnar inte bort bikini bh för att den skulle sexualisera henne jag skulle kunna ha bikini bh på henne men jag tycker det är onödigt för hon har inga bröst ännu
    ja om det är för att dölja brösten som inte finns.
    KlunsSmurfen skrev 2017-05-19 20:40:22 följande:
    Förstår inte de som ifrågasätter, man ska inte sexualisera barn och tvinga 5-åringar att täcka överkroppen men jag tror att du överreagerar åt andra hållet och sexualiserar det man kan dölja kroppen med.Du tror inte att en liten tjej kan känna sej fin i baddräkt eller bikini?

    Dotter är tillräckligt gammal för att välja mellan badtrosor, bikini eller baddräkt själv efter som det inte spelar någon roll så vad är det som är så fel med att tillverka dem?
    måste ha missuppfattat TS, trodde att hennes unge hade ifrågasatt men det var andra föräldrar.
    sommarbubbel skrev 2017-05-19 17:54:49 följande:

    andra föräldrar ifrågasätter "lite fint" efterson detta avviker från alla andra som kör baddräkt. Det kommer ju bli svårt att få dottern att välja det som är bekvämt framför det som är norm på sikt. Därför tycker jag att Pojkar och flickor borde ha samma typ av badplagg fram tills deras kroppar börjar avvika från varandra.




  • KlunsSmurfen
    Brumma skrev 2018-08-22 19:44:26 följande:
    Vad saknar 50% av barnen på överkroppen som de andra 50% har?

    Upplys mig - för jag kommer inte på något alls.
    50% av barnen är smala(re) och saknar kulmage.
Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?