• Amak

    Varför baddräkt på flickor?

    Jag fattar inte heller detta! Själv hade jag badbyxor tills jag var 12. Så onödigt med helkroppsdräkt!

  • Amak
    nernu skrev 2017-05-20 11:35:20 följande:
    Då var du inte särskilt välutvecklad. måga av tjejerna i klassen hade bröst när jag var 12.
    Jag var 12 år 1985, jag hade små bröst men det var ok att vara topless. Men när jag var 11 kunde jag tas för att vara kille =)
  • Amak

    Och varför "badtrosor" och inte bara "badbyxor"? Jag hade badbyxor tills jag fick bröst. Det var helt klart bekvämast att bada i. Dessutom fick jag kompisar som annars inte skulle ha lekt med mig (killar).

  • Amak
    moi01 skrev 2018-04-10 22:33:29 följande:
    "Dessutom fick jag kompisar som annars inte skulle ha lekt med mig (killar)." Killar kompisar joo det förstår jag de fick tjuvtjika på din bara/nakna överkropp hihhi :) ett litet skämt :)
    Ja, det är skojigt. Men jag tycker det är för djäkligt att man ska ha så låg status som flicka att pojkar bara vill leka med en om de tror att man är en annan kille.
  • Amak
    KovaKulli skrev 2018-08-20 21:50:45 följande:
    Ööö är det nån skillnad på badtrosor och badbyxor ser de olika ut eller?...
    Trosor hör till flickor och kalsonger hör till pojkar. Varför inte låta barn vara barn och ha badbyxor. Måste man poängtera att flickorna minsann har badtrosor på sig och inte badbyxor? Säger någon någonsin badkalsonger? 
  • Amak
    KovaKulli skrev 2018-08-17 23:17:08 följande:
    Så det är också att sexualisera om man lägger en t skjorta på dem när de är hemma det täcker ju övra kroppen men anyway jag tycker inte det är att sexualisera om man lägger en liten topp/bikini bh på en liten flicka jag förstår inte vad är det i det som är fel. Mera sexuellt skulle det vara om man hadde bara nedre delen på dem, men min lilla flicka simmar i bikini nedredelen jag lämnar inte bort bikini bh för att den skulle sexualisera henne jag skulle kunna ha bikini bh på henne men jag tycker det är onödigt för hon har inga bröst ännu
    Att skyla en flickas överkropp, som ser exakt likadan ut som en pojkes, sänder ett budskap till barnen. Jag vet inte vilket budskapet är, men varför ska man peka ut 50 % av barnen som om de vore avvikande på överkroppen, trots att de inte är det? Det finns ju inget sexuellt alls med en naken överkropp när överkroppen är ett barns! 

    Men med en bikini på barnet så är det som att man vill påpeka att barnet kommer att få bröst när hon blir stor. Varför är det viktigt att hon går och tänker på det? Varför ska andra gå och tänka på det? 

    Och jag kom på en skillnad på bikinitrosor och badbyxor, som jag undrar över. Storleken? Flickorna ska ha minimala badtrosor medans pojkarnas går ner på halva låret? Varför är det skillnad? Det finns mindre badbyxor för pojkar också, men de används oftast bara av tävlingssimmare. För flickor finns inte badbyxor som de slipper gå dra bak i rumpan hela tiden för att de känner att rumpan sticker fram. 
  • Amak
    henryrose skrev 2018-08-22 17:12:00 följande:
    men 50% av barnen är väl avvikande. 
    Så de flesta går och tänker att alla flickor är avvikande från andra barn? Ja, jag tror du har rätt i det faktiskt. 
  • Amak
    sextiotalist skrev 2018-08-23 06:32:32 följande:
    Undrar vem som sexualiserar egentligen?

    Det är ju de som ser bikini och baddräkt som ett sexuellt plagg som sexualiserar. De allra flesta gör det inte.
    Jag har inte sagt att några plagg sexualiserar. Jag har sagt att inga överkoppar är sexuella på barn. Jag har sagt att om man skyler en flickas överkropp så skickar man en signal till omgivningen, men jag vet inte vad man skickar för signaler. 

    Jag har sagt att badtrosor är minimala plagg medans badbyxor är större plagg. Jag undrar varför man påpekar att flickor har trosor på sig när de badar men pojkar har inte kalsonger på sig när man badar. Jag undrar varför inte alla barn har badbyxor när de ser likadana ut i kroppen. 
  • Amak
    sextiotalist skrev 2018-08-23 07:46:59 följande:
    Och om man skyler en liten killes överkropp (vilket jag gjorde, sonen hade alltid t-shirt på stranden), precis som sina kusiner (en pojke och en flicka). Min systerdotter älskade bikinis, ju sötare desto bättre, inte ens vilda hästar kunde få min systerdotter att ta på sig något som inte var gulligt.

    Jag har fortfarande svårt att förstå detta, men det kan kanske bero på att jag hade alltid baddräkt/bikini när jag växte upp, det var normen. Det var ingen som ens tänkte i de banorna, det var först efter topplesseran som man såg bikiniöverdel på flickor som en signal utåt.

    Personligen är jag rätt förundrad över att man inte har något på överkroppen på små barn som springer i solen.
    Jag tänker på barn över småbarnsåren. Småbarn får ju inte vara i solen. Jag tänker på barn som fortfarande inte har kommit i puberteten men som är stora nog att protestera mot att bada med soldräkterna på sig. 

    Nej, bikiniöverdelar för barn fanns inte när jag var liten på 70-talet heller. Inte vad jag minns? Jag och mina kompisar hade alltid badbyxor. Vi tänkte inget om det, mer än att man lättare blev kompis med killar. Ända tills man berättade sitt namn, då förstod de att man var en flicka och då ville de inte leka längre. 
  • Amak
    sextiotalist skrev 2018-08-23 08:19:03 följande:
    De fanns visst bikiniöverdelar, hemmavid (bodde i Stockholm) och på västkusten. Det var ingen som badade utan baddräkt eller bikini där jag badade. Även mindre barn hade det.
    Och att jag hade bikini hindrade inte att jag var kompis med killar, jag hade mer killkompisar än tjejkompisar, med bikini och baddräkt. Jag har lite svårt att förstå kopplingen med att ha bikini inte vara med killar, utan överdel, kunna vara med killar.
    Jag är rätt säker på att det inte har ett dugg med varandra att göra.

    Ser ju på stranden hur barnen leker med varandra, pojkar som flickor, de har baddräkt, bikinis, badbyxor, t-hirts, uv-dräkter och leker med varandra
    Ja, jag hade också svårt att förstå den kopplingen. Men det hände mig mer än en gång. Jag antar att de trodde jag var en kille när jag hade badbyxor och då passade de bollen till mig och sedan var leken igång. Jag hade kort hår. Men när jag sa mitt namn så blev de arga och sa att jag inte fick vara med. Detta hände upprepade gånger i min barndom, eftersom min mamma höll mig kortklippt av någon anledning. 

    Klart barnen leker med varandra ändå. Jag hade pojkkompisar som lekte med mig fast de visste att jag var flicka såklart =). Men främmande pojkar tog inte kontakt om de visste att jag var flicka. De sökte sig till andra pojkar. 
Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?