• Perils

    2 åring vägrar sova

    Är i samma sits. Vår dotter är 2 år och 2 månader. Har alltid varit svårsövd kvällstid men somnat på 5 min dagtid. Vi börjar varva ner vid 18:30 på kvällen, myser i soffan, läser böcker, pratar om dagen etc. Går till sängs vid 20 men hon somnar sällan före 21 och oftast runt 22. VILL inte sova. På dagis sover hon 1h, vi har testat gått ner till 45 men ingen skillnad och dagis säger att hon behöver sömnen och är svårväckt efter 1h. Tror jag det eftersom hon vaknar vid 6-7 på morgonen då pappa kliver upp. Hennes morgonhumör är fruktansvärt. Det märks att hon är trött och inte har sovit klart. Dagispersonalen har dock gått en utbildning om barns sömn och vill egentligen att hon ska få sova tills hon vaknar. Jag fattar grejen men samtidigt blir det ju en ond cirkel. Ju längre hon sover på dagen desto svårare att somna på kvällen, tröttare dagen efter och vill därför sova mer osv.

    Nu har hon själv bestämt sig för att hon inte tänker sova dagtid hemma längre. Vi har verkligen försökt få henne somna då vi envist trott att hon behövt det, men efter att vi kapitulerat och låtit henne vara vaken så har det visat sig gå otroligt bra. Hon blir lite trött framåt 17/18-tiden men då börjar vi varva ner då istället och gått till sängs med henne vid 19. Hon somnar mellan 19/20 nångång och vaknar 6-7 och är pigg och glad!!

    Hur vi ska göra de dagar hon är på dagis vet vi inte än då personalen tycker att det är alldeles för tidigt att sluta sova dagtid...

Svar på tråden 2 åring vägrar sova