Inlägg från: Anonym (Linda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Linda)

    Barnen vill inte vara med pappan pga ny fru.

    Ja usch för barn som har känslor... och nej det är inte mammans uppgift att se till att barnen vill vara där så länge hon inte motarbetar det. Men i vanlig ordning skyller man på mamman och inte pappan som faktiskt har största ansvaret över sina umgängen.

  • Anonym (Linda)
    Anonym (Vän till familjen) skrev 2017-05-22 14:15:23 följande:
    Ja för att jag har stått och sett på all skit hon och dom har tagit, hennes barn.. De ska foga sig precis hela tiden!!
    Låter mer som du är hans nya, som vän finns det liksom ingen anledning att engagera sig till den milda grad att man "mår illa". Dessutom har du som "vän" garanterat inte all information eftersom du så tydligt valt att stå på en sida.
  • Anonym (Linda)
    Anonym (Vän till familjen) skrev 2017-05-22 14:20:50 följande:
    Jag är hennes bästa kompis, men du kanske inte har några såna så du inte har en aning om sånt?

    Vi umgås mer eller mindre varje vecka, ihop med barn och makar, åker på resor tillsammans, firar midsommar osv. Våra makar har företag ihop osv. Så vill kalla mig nära vän ja..
    Fortfarande har du inte hela bilden, du bara hör hennes/deras version. Och pappan verkar ju inte ta tag i något heller. Men det är klart att det är lättare att skylla på mamman.
  • Anonym (Linda)
    Anonym (samma fundering) skrev 2017-05-22 14:19:14 följande:
    Det kan inte vara så att mamman låter barnen vara hos henne för att de ska få landa lite och hinna processa pappans nya liv?

    Du är verkligen hett engagerad i din väns liv, men tänk på att du bara hör din vänninas sida av det hela. Vet vänninan verkligen hur det ligger till med mammam? Eller är det pappans information? Kan ju vara lättare att skylla på exet än att informera nya kvinnan i sitt liv att barnen inte gillar henne...
    Är inne på samma spår, dessutom kanske inte barnen var ute efter en styvmamma som var "hur snäll som helst och behandlade den som sina egna" utan efter lite tid med sin pappa. I många fall försvinner den biten helt när pappan träffar en ny. Är det dessutom 6 år sedan de separerade så borde barnen vara i en ålder där de ganska snart kan få bestämma själva.
  • Anonym (Linda)
    Anonym (Vän till familjen) skrev 2017-05-22 14:33:22 följande:
    Vad vet du vad hon har tagit hänsyn till, hur många gånger hon gråtit i min famn? DE TIDIGARE barnen får lära sig att livet inte kretsar kring egoism.
    Gråtit i din egen famn? Är så tydligt att du är den nya och inte en kompis
  • Anonym (Linda)
    Anonym (Vän till familjen) skrev 2017-05-22 18:13:30 följande:

    Hur barnen beter sig: anki har verkligen introducerats på bästa tänkbara sätt i början, efter konstens alla regler. Hon har varit jätteglad när de träffades och över dessa barn, jag vet det, för min man hade många ölkvällar med ankis. Jag minns att jag blev väldigt fascinerad av det, blev liksom glad. Så vi fick jättefin kontakt och har haft sen dess. Jag fick se deras relation blomstra och hon fick sån fin relation med barnen, barnen tyckte jättemycket om henne och vice versa. Så höll det i sig några år. Sen blev hon gravid och äldsta dotter, då vad jag tror var ca 11 år, vände helt plötsligt och började faktiskt ogilla hela familjen! Hon berättade att hon helt enkelt hade svårt för delad uppmärksamhet och regler. Mamma hade inga regler, så för henne var det svårt. Jag såg hur anki kämpade, när vi hade plejdejts ville inte den dottern riktigt vara i närheten av anki och bebisen. Anki försökte prata om dagen, men nä hon ville inte. Anki köpte hem exempelvis vantar, strumpor och så vidare till sin son, automatiskt köpte hon med till flickorna med. Men den dottern ville inte ta emot nåt, för mamman hade typ redan köpt. Så hon slutade upp med det, men då blev dottern ledsen för det. Sen när pappan tog upp detta, sopade de under mattan enligt anki. När anki lagade mat smakade alltid maten bättre hos mamma, dottern rynkade på näsan och fnös åt att det var fel sorts sås osv. Så började dottern kräva endast egentid med pappan, men det funkar ju inte tyckte anki. Så hon sa till sin make att han måste köpa ut henne ur huset och köpa lägenhet när dottern var där. Då satte pappa ner foten. Då vägrade hon komma nåt mer. Helt plötsligt följde yngsta dottern med och ville bo med sin syster. Så vips är de på heltid hos sin mamma nu.. Anki gråter ut i min famn och vet inte vad hon ska ta sig till. Det märks så väl hur dåligt hon mår. Att hänga ut familjen gör jag knappast, för anki är egentligen inte ens hennes riktiga namn. Men jag vill veta hur jag ska hjälpa familjen.. Och spy över ungarnas beteende gentemot anki och deras pappa. Dom är verkligen super föräldrar.


    Låter mer som att det bästa sättet du kan hjälpa dem på är att hålla dig undan. Du verkar totalt besatt
  • Anonym (Linda)
    Anonym (Vän till familjen) skrev 2017-05-22 20:21:11 följande:
    Fast vi umgås och jag bryr mig om mina vänner, min bästa vän! Har du inga vänner som du kan relatera till? Har du aldrig haft en tjejvän du delar och babblar om allt med. Vi är inte bara bästa vänner, vi är vänner till varandras familjer. Varför är detta så stötande för alla? :-/
    Jodå, jag stöttar vännen men ringer knappast upp deras partners ex, sitter och mår illa av deras bonusbarn eller hänger ut dem på FL
Svar på tråden Barnen vill inte vara med pappan pga ny fru.