Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Rätt att skydda mina barn

    Jag gjorde slut med min sambo för några månader sen. Jag har sen dess hållt mig undan tillsammans med barnen för jag vill inte att han har barnen. Jag tror dom har det bäst med mig. Så han har alltså inte träffat dom sedan vi gjorde slut. Visst har jag rätt att göra så om jag tror att han är dålig som förälder? Jag tycker att han har så lätt att bli arg och kan smälla i dörrar och stampa i golvet och sånt. Jag är rädd att han ska bli arg på barnen om inte jag är med och håller koll. Jag vill absolut aldrig mera träffa honom eller ha med honom att göra, och jag vill inte att han ska ha barnen alls. Dom blir så ledsna när dom ska vara utan mig så jag tror inte dom är trygga utan mig. Nu har han stämt mig till tingsrätten för att få umgänge, kommer han verkligen att få igenom det?

  • Svar på tråden Rätt att skydda mina barn
  • Anonym (Orolig)
    Fiona M skrev 2017-05-26 11:56:35 följande:

    Har han skadat dig fysiskt eller psykiskt så barnen märkt det? Har han skadat barnen?

    Från enbart det du skriver är det förkastligt att hålla undan barnen så.


    Nej, alltså inte fysiskt. Men jag tycker det är jättejobbigt när han blir arg. Jag blir rädd när han smäller i dörrar och sånt. Sen ska han alltid hålla på och snacka bort mig och visa sig så himla smart och alltid ha rätt. Han pikar mig ibland också. Jag har mått jättedåligt över det så man kan säga att han skadar mig psykiskt. Då kan det väl ändå inte vara fel att han inte har barnen? Om han behandlar mig dåligt kan han lika gärna behandla barnen dåligt. 
  • Anonym (Orolig)
    HotPink skrev 2017-05-26 12:01:52 följande:

    Dessutom finns risken att du blir av med vårdnaden för att du håller undan barnen bara för att du tror att dom har det bättre hos dig. Du skriver ju inget om hur han är som pappa. Bara att han stampar i golvet och smäller i dörrar när han blir arg.. Det säger ingenting..


    Vadå bli av med vårdnaden??? Nu har ju barnen inte ens träffat honom på så länge så de känner säkert inte ens igen honom längre. Hur ska de vara trygga med honom då? Man tar väl inte småbarn från sin mamma?! Inte en chans att jag blr av med vårdnaden. Jag vägrar lämna dom ifrån mig. 
  • Anonym (Orolig)
    HotPink skrev 2017-05-26 12:04:36 följande:
    Har du ens tagit det upp med honom att du tycker att han behandlar dig dåligt?

    Behandlar han barnen dåligt?
    Jag har inte vågat för han ska alltid snacka bort mig. Jag tycker att han behandlar barnen dåligt för han är inte så empatisk med dom. Den kan dom bli rädda om han blir arg. 
  • Anonym (Orolig)
    HotPink skrev 2017-05-26 12:08:42 följande:
    Jo, det händer när dåliga mammor inte ser till sina barns bästa..

    Du har ju kidnappat dom, helt utan någon grund. Du kär ju åka dit på det, tyvärr..

    Hur gamla är barnen? Du tror att dom inte har något minne alls? Tyvärr låter inte detta som en riktig händelse.. Där gjorde du bort dig.
    Den stora är två år och den minsta var nyfödd när vi gjorde slut. Nej, jag har inte kidnappat dom?!
  • Anonym (Orolig)

    Vad händer om jag inte kommer till tingsrätten? Vad händer om jag vägrar lämna ut barnen till honom om han får rätt att träffa dom?
    Nä, detta är inte en trolltråd. Det är på riktigt. Jag fattar inte att jag ska behöva ha och göra med en man som jag är rädd för för att han ska han nån "rätt" till mina barn. 

  • Anonym (Orolig)
    HotPink skrev 2017-05-26 12:22:04 följande:
    Han kan lika gärna vara rädd för dig.. Varför ska du ha rätt till hans barn?

    Du har valt att få barn med honom. Det är hans barn lika mkt som dina barn.

    Vad som kan hända om du vägrar: du förlorar dina barn, både på boendet och umgänget..
    Nä det tror jag faktiskt inte. Dom tar inte barn från en mamma som dom är trygga med och känner och rycker upp och flyttar över till en pappa som dom inte har en föräldrarelation med längre. Inte en chans att dom gör så. 
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Blir förbannad!) skrev 2017-05-26 12:22:45 följande:

    Det som händer om du inte kommer till Tingsrätten eller lämnat barnen till pappan efter att han fått rätten till att ha umgänge är att då kontaktas polisen och polisen kommer att hämta dig till Tingsrätten och polisen kommer att närvara vid överlämning då pappan ska ha barnen hos sig.HUR kan man ens låta detta gå så här som mamma förstår jag absolut inte.


    Så dom skulle hämta barnem med polis?? Ja för det lär ju vara jävligt bra för barnen... tvivlar på att man gör så.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Blir förbannad!) skrev 2017-05-26 12:27:04 följande:

    Det är ju DU som har förstört relationen mellan barnen och pappan,så det ser inte tingsrätten som en god handling av dig mamman


    Fast vad spelar det för roll? För barnen är han ju fortfarande en otrygg person nu, oavsett om det är mitt "fel" eller inte? Skulle du bara lämna över dina små barn till någon som är främmande för dom? Bebisen lär ju i alla fall inte känna igen han längre. 
  • Anonym (Orolig)
    HotPink skrev 2017-05-26 12:28:57 följande:
    Det finns hur många fall som helst där pappan har vårdnaden om barnen för att mamman, gjort precis som du gör..

    Du ser inte till er barna bästa- vilket är att ha både sin mamma och pappa. Tingsrätten ser väldigt allvarligt på det. Speciellt eftersom du inte har några som helst anledningar..

    Hade du haft riktiga anledningar som du skriver att du är rädd för honom, då borde du gått en annan väg..
    Men jag har ju anledningar! Kvinnojouren har hjälpt mig och är på min sida, så helt fel ute är jag inte!?
Svar på tråden Rätt att skydda mina barn