Inlägg från: Anonym (rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rädd)

    Abort eller behålla? kan inte bestämma mig...

    Blir galen av mina funderingar, kan verkligen inte fatta ett beslut. Ena stunden är jag säker på att jag vill behålla, har starka känslor för det lilla livet i magen, nästa stund får jag panik och planerar att ringa abortmottagningen det första jag gör på måndag. Men ändå vill jag inte det heller... jag är redan i vecka 8, har vetat att jag är gravid några veckor men känns ändå som att jag är i chock. Min kille vill ha barnet och jag har stöd runtomkring. Men känner mig inte redo att ta hand om ett barn, har ingen särskilt stabil situation och bor i en liten lägenhet, är typ omöjligt att få lägenhet här pga bostadsbristen trots att jag stått 7 år i kön. Men mest är jag egentligen rädd för att förlora min frihet och känna mig låst om jag får barn, samtidigt som jag är rädd att ångra mig om jag gör abort. Tänk om detta är min enda chans? Har längtat efter barn i flera år och fantiserat om att bli gravid. Men nu när det har hänt så får jag panik. Snälla hjälp, hur ska jag göra? Abort eller behålla??

  • Svar på tråden Abort eller behålla? kan inte bestämma mig...
  • Anonym (rädd)

    Sen är ju frågan om man nånsin blir helt redo. Alla runtomkring säger att de är säkra på att jag kommer klara det och bli en bra mamma. Själv är jag inte så säker...

  • Anonym (rädd)
    Anonym (Man) skrev 2017-05-28 14:17:31 följande:

    Du behöver nog ge lite mer runtomkring ingo för att få bra råd. Såsom ekonomi, längd på ett förhållande och hur gamla ni är känns relevant.


    Har gjort klart min utbildning men har inget fast jobb ännu. Killen pluggar. Vi har varit tillsammans i några år. Vi är båda 25+
  • Anonym (rädd)
    Anonym (rädd) skrev 2017-05-28 14:17:59 följande:

    Sen är ju frågan om man nånsin blir helt redo. Alla runtomkring säger att de är säkra på att jag kommer klara det och bli en bra mamma. Själv är jag inte så säker...


    Skulle inte vara någon arg gubbe där, råkade trycka.
  • Anonym (rädd)

    Problemet är ju att jag inte har någon magkänsla. Eller rättare sagt, känslan ändras hela tiden. Ena stunden är jag 100 procent säker på att jag vill behålla barnet, nästa stund känns allt jättejobbigt och läskigt och jag funderar på abort. Är inte så orolig för att inte få jobb, har en bra utbildning där det är lätt att få jobb och ekonomin är hyfsad. Men är lite orolig att bli fast i den här lilla lägenheten pga att det är omöjligt att få tag på lägenheter i den här stan. Rädd att bli deprimerad av att tvingas bo så.

  • Anonym (rädd)
    Anonym (Sandra) skrev 2017-05-28 17:02:44 följande:

    Varför tänker du på abort som alternativ?Vill du inte ha barn?Och om du vill är det då du har större lägenhet?Är du säker på att du kan få barm då?


    Därför att det var helt oplanerat, blev gravid trots skydd och jag känner mig egentligen inte redo att skaffa barn. Vill gärna ha större lägenhet och stabilt jobb. Dessutom är jag inte hundra på relationen till min kille, får ständigt tjata på honom för att han ska göra något. Jag vill jättegärna ha barn, men vill kunna erbjuda barnet det bästa och tycker barnet förtjänar att vara helt önskat. Naturligtvis är jag inte helt säker på att jag kan få barn sen när jag önskar det, hur skulle jag kunna vara det? Det är väl ingen. Lutar nog åt abort även om det känns väldigt sorgligt och jobbigt.
Svar på tråden Abort eller behålla? kan inte bestämma mig...