• Palestrina

    Skyddar du dig från solen under sommaren?

    Jag är väldigt ljushylt och skyddar mig med kläder, skugga och solskyddsfaktor, i den ordningen. Hatar att smörja in mig, men skulle bränna mig sönder och samman om jag var tvungen att vistas någon längre stund i solen utan skydd.

  • Palestrina
    IsDimma skrev 2017-05-28 19:06:38 följande:

    Nej, inte särskilt. Har ett jobb där jag är ute mycket och tar gärna av mig till T-shirt/Linne, shorts och sandaler när det är bra väder.
    Blir fort brun och är det resten av sommaren. Bränner mig aldrig. Smörjer mig heller aldrig, jag tror dom krämerna gör mer skada än nytta!


    Av nyfikenhet, vilken skada tror du att solskyddskrämerna gör?
  • Palestrina
    Mascaraklumpar skrev 2017-05-29 18:00:54 följande:
    Nu var inte frågan till mig, men den stora risken är ju att man vaggas in i en falsk trygghet och tror att man är skyddad mot hudcancer (eller i alla fall mer skyddad än vad man faktiskt är) och därför vistas i solen mer. Tittar man på vad epidemiologiska studier visar så finns det i vissa studier inget samband, och i vissa studier ett positivt samband, mellan malignt melanom och solkrämsanvändande.

    Det bästa hur hudcancersynpunkt är förstås att använda solkräm utan att vistas i solen mer än vad man skulle göra utan solskydd, men i praktiken tror jag det är få som har det beteendet och jag tror inte att jag själv skulle klara att låta bli att "fuska" om jag använde solkrämer.
    Men då är det ju inte solskyddskrämen som gör skada, som inlägget jag citerade antydde, utan användarens korkade beteende. Solskyddskrämen i sig orsakar inte hudcancer.

    Jag vet inte vad du menar med att "fuska", men jag bränner mig efter 30 minuter i solen utan solskydd så ibland är solskyddskrämen en förutsättning för ett någorlunda normalt liv.
Svar på tråden Skyddar du dig från solen under sommaren?