Inlägg från: Brazillove |Visa alla inlägg
  • Brazillove

    Jag är RH-negativ, gravid med första barnet men har fått missfall

    nikki06 skrev 2018-05-27 18:10:22 följande:
    Hej! Hur har det gått för dig? Jag är i samma sits och orolig. Jag har dock fått sprutor vid första grav. men nu fick jag också ett ma i v .13. En BM sa till gynläkaren som skulle skrapa mig att det var något konstigt med min blodgrupp, att jag hade antikroppar i det. Är så rädd att det har bildats trots att jag fick sprutor och att det är orsaken till MA. Fick du någon klarhet i ditt?

    Även om en mamma har skapat antikroppar sen en tidigare graviditet så är riskerna fortfarande små ligger på runt 1 % att ditt och barnets blod blandas under en graviditet. 


    Om du har antikroppar så blir du kollad ca 3 gånger under graviditeten för att kolla nivåerna. Om dom förblir låga så är det ingen fara för ditt foster.


    min son och mitt blod blandades och han fick gulsot vid födseln på grund av det och blev kollad med jämna blodprover tills han var ca 6 veckor.


    I Sverige har vi bra vård så oroa dig inte. Kroppen stöter inte bort fostret men blodet från dig med antikroppar kan överföras till ditt barn kan göra barnet sjukt. 

  • Brazillove
    nikki06 skrev 2018-05-29 12:44:49 följande:
    Så även om vårt blod blandades (fick en liten blödning innan MA konstaterades) så finns det ingen risk att det ledde till att fostret inte överlevde? Hjärtat kom ju igång så något galet blev det, men förstår att det inte behöver bero på det. Är bara rädd att det ska hända något liknande till nästa gång och att det har med antikropparna att göra.

    Tror inte du behöver oroa dig, min son och mitt blod blandades (1% otur... =P)


    Men min kropp stötte inte bort honom, dom saker som kan hände är att fostret kan få blodbrist om dom får i sig för mycket antikroppar från dig , men det är sällsynt och även där kan läkare hjälpa dig om det skulle hända. Om dom gör blodproverna så kommer dom dock att se det i tid hinnan det skulle vara någon fara.


    Vanligare är det att ditt barn föds med gulsot och får ljusterapi i ett dygn. sen får några extra kontroller ett par veckor efter födseln. 


    Lycka till med graviditeten =)

Svar på tråden Jag är RH-negativ, gravid med första barnet men har fått missfall