Inlägg från: Hedda85 |Visa alla inlägg
  • Hedda85

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    marsmamma87 skrev 2017-06-24 19:58:17 följande:

    Dels för att jag precis skrivit på kontrakt och ska börja nytt jobb i augusti och det känns sjukt opassande att börja där gravid.

    Försöker tänka att ett jobb bara är ett jobb.


    Jag delar din jobbångest! Jag börjar också nytt jobb i augusti och har lite ångest över att bara hinna jobba 6 av de (minst) 8 månaderna som jag skrivit på för. Min graviditet var planerad, men det var väl inte riktigt väntat att det skulle ta sig på första försöket. Det känns dock bra för samvetet (även om jag avskyr att jag tänker så) att jag sökte, intervjuades, tackade ja och skrev på kontraktet innan jag var gravid.

    Men jag försöker som du tänka att jobbet bara är jobb (även om det är en viktig och meriterande tjänst jag fått). Och att det går att vara ärlig mot chef/kollegor. Och det är ju svårt att bli arg på någon för att de väntar barn...
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85

    Hej alla!

    Läser ikapp tråden efter en midsommarhelg på resande fot. Hoppas att ni haft en fin helg! Och att ev. mörkning av graviditet gick bra ;)

    Jag tycker också att det är "skönt" att fler har jobbsituationer som inte är optimala, med nya jobb och medföljande tankar och känslor. Det är skönt att inte känna sig ensam. Vi får peppa varandra när det närmar sig att berätta! Själv kommer jag vara 12+2 när jag börjar jobbet och hoppas kunna vänta en månad eller mer innan jag berättar (vill gärna hinna göra ett gott intryck först och liksom visa vad jag går för).

    De väldigt skiftande symptomen känner jag också igen mig i... Spydde för första (och hittills enda) gången dagen innan midsommar, men har knappt känt något illamående alls sen dess. Bröstspänningarna skiftar och vissa dagar känner jag mig som vanligt, lite tröttare bara. Läser ibland trådar om symptom som försvinner, och det verkar vara extremt vanligt! Tänk, nästan allt man kan vara med om (utom om det är en väldigt kraftig och smärtsam blödning), verkar vara en helt normal del av en frisk graviditet. Och där ingår väl att oroa sig också för om allt är normalt ;)


    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    marsmamma87 skrev 2017-06-25 18:12:07 följande:

    Är alla inskrivna på mvc redan? Jag måste ta tag i det där till veckan känner jag...


    Hur går det med inskrivningar alla? Jag och partnern var på första "hälsosamtalet" igår. Jag visste ju att det mest är ett infomöte och liksom bara en "halv" inskrivning, men eftersom det är vårt första barn kändes det ändå lite fint och som en milstolpe att göra det. Graviditeten blir lite mer på riktigt!

    Vi har bestämt oss för att göra Nipt, det känns rätt för oss. Så vi kommer att få göra ett Vul om två veckor, då är jag i 8+4. Jag trodde bara att man tar blodprov (det får jag göra först i 12+3 pga att jag är borta på resa mellan 9+3 och 12+1 och här tas blodprovet tidigast i 10+0), men man tar visst ett ul för att se att fostret lever och är rätt daterat. Det känns ju lite oroligt att det kan hända mycket mellan 8+4 och 12+3, men jag får öva mig i att vänta och tro att det går bra tills motsatsen är bevisad :)

    Fler som funderar på eller tänker sig göra kub eller nipt?
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    jentorq skrev 2017-06-27 08:21:24 följande:

    Hedda, vart bor du och hur mycket kostar nipt? Jag skulle vilja göra det men i Stockholm kostar det 8000kr vilket jag tycker är för mycket (då KUB är gratis här). Så det blir nog 'bara' kub för oss. Jag ska på hälsosamtal på fredag och sen (gratis) tidigt ultraljud den 11 juli för att jag tidigare fått MA.


    Uppsala landsting, här kostar det nästan samma, vi får betala 6700:-, Kub skulle kosta 1500:- (under 35 år).
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    3hjärtan skrev 2017-06-28 20:53:52 följande:

    Jäkligt less att behöva göra det här också. För ett halvår sedan fick jag ju göra en tvåstegsabort så minnena börjar komma tillbaka igen


    Vad tungt, hoppas att du har stöd kring dig <3
    jojjan01 skrev 2017-06-29 10:58:53 följande:

    Hej!

    Hittade precis hit :) Är i v 6+1 (tror jag) och ska på tidigt UL i eftermiddag då jag har 13 tidiga missfall under 8 år bakom mig. Har egentligen helt gett upp tanken på bebis och planen var att sätta in en hormonspiral snart vid nästa mens som aldrig kom. Vi är nog lite i chock både jag och min sambo och han är inte lika positiv till en bebis som jag. hoppas det vänder om detta går bra men vågar inte riktigt ha hoppet uppe. Mår annars bara pyttelite illa, är otroligt trött, öm i brösten och har en molnande värk i magen hela tiden...


    Grattis till plusset! Vilken otroligt tuff bakgrund, jag håller alla tummar för dig!
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    Smka skrev 2017-06-30 19:44:26 följande:

    Verkar era barnmorskor bra annars då?


    Jag fick lite blandat första intryck av min bm; hon var positiv och trevlig, svarade tydligt på våra frågor. Det enda jag saknade var att jag önskar att hon varit lite mer inlyssnande och inte själv bara plöjt på. Men kanske är det så under första mötet när de ska gå igenom mycket info?

    Vad har ni andra fått för intryck?
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    telly skrev 2017-07-01 07:44:29 följande:

    Brunrosa flytningar idag, känns som början på mens. Går in i v 8 idag, kan kroppen tro att jag ska ha mens?

    Visst är det vid kraftig blödning och/eller smärta man söker hjälp? De gör inget vid bara lite blod?


    Det är säkert ingen fara! Det är supervanligt med blodblandade flytningar under första trimestern, särskilt när man skulle haft mens. Jag halvt väntar mig lite blod om en vecka när det skulle varit dags för mens :)
  • Hedda85
    telly skrev 2017-06-30 20:40:36 följande:

    Vad är skillnad på inskrivning och hälsosamtal? Inskrivning betyder väl att man skrivs in på mvc och får en barnmorska? Och så brukar första besöket bestå av prat kring hälsa och sjukdomar, alkohol osv. Vad ska man annars göra på första besöket? Nyfiken på varför ni skriver att första besöket inte var inskrivning...


    Eftersom det är första barnet för mig så vet jag inte riktigt, men har fått intryck att "inskrivning" betyder att man tar blodprov och urinprov, sjukdomshistoria/anamnes, ev risker psykiskt/fysiskt och lägger upp en plan för kommande besök. Medan "hälsosamtal" främst handlar om att stämma av med mamman så att hon vet vad som får/inte ätas etc för att inte skada barnet/graviditeten, om hon äter mediciner, röker etc.

    Men det verkar vara vanligt med en mix av dessa två. Mitt första möte var def betoning på hälsosamtal, men räknas som en "påbörjad" inskrivning. Nästa gång vi ses kallas då fortsatt inskrivning och vi kommer ta prover och prata anamnes etc.
    Bf 17 feb, första barnet
  • Hedda85
    Smka skrev 2017-07-13 07:53:14 följande:

    Blödningarna har kommit tillbaka. I förrgår liten blödning ljusrosa. Igår två blödningar med mörkrött blod. Idag hittills en mörkröd blödning. De kommer lika snabbt som de försvinner och jag har inte gjort något speciellt när dom kommer. Jag har heller inte speciellt ont. Jag är på semester med mina svärföräldrar vi åker hem på lördag. Jag ringde 1177 de sa att jag kunde avvakta och ringa bm på måndag. Det här känns riktigt piss. Försöker hålla upp humöret men är inte lätt vill bara lägga mig under täcket och strunta i allt. Jag försöker tänka att man ju inte kan stoppa ett missfall så här tidigt men känns ju som man vill veta om fostret är dött eller lever. Är också rädd att få en störtblödning lagom till vi ska åka hem.


    Usch, stackare, att behöva gå med den oron. Jobbigt att vara på resa också. Håller tummarna för att allt är bra <3
  • Hedda85
    alade skrev 2017-07-13 08:40:24 följande:

    1177 sa till mig att avvakta också, men jag åkte till gynakuten ändå igår. Stark oro ska man inte behöva ha och det sa både barnmorskan och läkaren på akuten. Bättre att åka in en gång för mycket då än en gång för lite.


    Hur gick det, fick du bra besked? <3
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)