Inlägg från: Bebisstrumporna |Visa alla inlägg
  • Bebisstrumporna

    För oss med bim AUGUSTI 2017

    Amanda87 skrev 2017-07-14 19:39:38 följande:
    Inte haft koll på mensen sedan jag fick barn men har fått koll på de två senaste. Genom en app har den räknat ut min ÄL till 19 juli. Gjorde test idag och något är ju helt klart på gång. Ser väl ändå ganska starkt ut för att vara 5 dagar innan beräknad ÄL? :D
    om jag vore du skulle jag testa varje dag!
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Mawie skrev 2017-07-26 16:43:39 följande:
    Hade en av dagarna, väldigt blött i trosorna, nästan som man hade kissat på sig och sen kom mera lite segare flytningar, oj nu blev det lite äckligt här:0
    Det är inte äckligt när man är inne i en cool grupp där vi vill bli gravida  Cool  men man är ju så ovan att dela med sig av sånt här. Det är inget man slår på glaset och tar ton och håller tal om på farbror Erkels 60-årskalas direkt. 

    Jag har också haft blött och segt om vartannat. 
    Mawie skrev 2017-07-26 16:55:03 följande:
    åh tack! 

    Jag "borde" ha haft ÄL igår så det är ju god tid nu tycker jag *stampar med foten och pekar på klockan åt ägglossningen* 
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Jokri85 skrev 2017-07-26 21:18:28 följande:
    Jag förstår mig inte riktigt på de testerna ni använder (några av er). De verkar så krångliga.
    Clearblue med dubbel hormonindikator innebär att du tar första morgonurinen och du får besked när du har chans att bli gravid men även när det är STOR chans att du blir gravid, totalt 4 dagar, och när du ser att du har chans att bli gravid...så kan du även testa flera gånger om dagen för att få veta så snart som möjligt när chansen är MAXIMAL.

    Enkel att avläsa med en ring vid låga värden, en blinkande smiley vid lagom höga värden och en fast smiley vid höga värden.
    Verkligen enkel och bra! Rekommenderar den till alla er som tycker era tester är krångliga eller svårlästa. CB kan man ej läsa fel känns det som...:)
    Clearblue ÄL-test är jättebra, jag hade digital med enkel indikator (alltså inte dubbel) och det funkade smashing.
    Grejen är prisskillnaden. Clearblue är dyr. Testlagret (som jag kör på) är mycket mycket billigare. 

    169 kostar 21 test  från testlagret, 220 kostar 10 från Clearblue. 

    Jag tycker prisskillnaden är värd att trackassera fellow FL-are med tydningsråd Skrattande
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Elliot1 skrev 2017-07-26 22:15:14 följande:
    Varning för lite längre inlägg..

    Skulle behöva höra lite av era åsikter här, hur mår ni kring ÄL? Både mentalt och psykiskt?

    Har självklart läst mkt om det men tycker det är bättre med erfarenheter :)

    Jag är rätt känslig med hormoner, har endel humörsvängningar när jag ska ha mens och får väldigt ömma bröst och blir svullen i magen innan mens. Under ÄL har jag inte känt så mkt men har heller inte haft riktig koll på när jag haft ÄL pga oregelbundna cykler sen jag slutade med minipiller. Har mest försökt förstå mig på min kropp efter många år med piller. Inte "analyserat" mitt mående så mkt.

    Men denna månad har jag varit ganska säker på att jag haft ÄL någon gång mellan 21/7 och 26/7. Enligt min app var ÄL igår. Har känt mig rätt pigg och inte haft några ömmande bröst etc. Är på semester så haft sex varje dag utom en under dessa dagar. Men igår och idag så hände något, alltså jag har varit så sjukt TRÖTT! Helt utslagen! Igår hade jag även lite smärtor på ena sidan av ländryggen vilket jag inte brukar ha kring ÄL. Idag haft lite spänningar i nedre delen av magen, på båda sidorna.. Och som sagt helt utslagen och lite nedstämd.

    Någon som känner igen sig?

    PS. Skrev in mig i BIM (8/8 ungefär) men har fallit ur..
    Jag mår som bäst vid tiden för ÄL både mentalt och fysiskt. Men precis innan kan jag få ledvärk och lite ryggvärk. Inte så farligt men så jag känner av det i alla fall. Just vid äl-dagen kan jag svullna upp och så gör det ont, jag har mer ont vid ÄL än vad jag har vid mens. Ibland är det som att nån nyper hårt i nedre magen. Men annars ingenting :) 
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Mawie skrev 2017-07-27 10:27:43 följande:
    Lyx att kunna morgon semestersexa, har hört att morgonsex ska vara bra;D
    ja jag har också hört ryktas om det genom att lyssna till vinden! *spetsar öronen* *hör vinden viska: morgonsemestersex is awesome!* 
    Ulrika34 skrev 2017-07-27 11:08:45 följande:
    Ni som har barn sen innan eller en gradivitet bakom er, vilket har varit era första gradivitet- tecken? Jag har alltid fått metallsmak i munnen och kaffet smakar inte lika gott som det brukar, har sällan upplevt illamående.
    Jag kan inte minnas att jag har känt nånting. Med ena barnet tog jag ett test i förbifarten och trodde inte att jag skulle vara gravid, med andra testade jag BIM-7 och hade inte hunnit känna nåt alls ha ha
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Jokri85 skrev 2017-07-27 12:51:35 följande:
    Förstår vad du menar med prisskillnaden. Men CB behövs kanske bara 1-2 köp eftersom den är så säker och enkel. Men den andra får man köpa fler av det blir krångligare och eventuellt dyrare :/

    Men alla test är ju bra :)
    Jag upplever inte att jag har behövt ta fler med testlagrets. 
    Däremot har jag tagit fler eftersom de är billigare, och jag har tänkt att "nämen eftersom de är så billiga så kan jag ta ett test EN GÅNG I TIMMEN" (ungefär) (helt galet). 

    Så jag kommer testa den där med dubbel indikator om det inte tar sig denna gång
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Kryztina skrev 2017-07-27 21:30:01 följande:
    Hej!
    Ny här. 40 år gammal och två barn sedan tidigare. De är 10 och snart 12 år gamla. Har nyligen börjat planera/försöka få ett barn till så om vi lyckas blir det en sladdis. Min sambo har även två barn sedan tidigare som är 18 samt 20 år gamla.

    Just nu är jag illamående hela förmiddagarna, sen går det över. Inte så att det känns som jag ska kräkas utan mer ett ihållande svagt illamående. Men jag tror att jag inbillar mig för har BIM 2 augusti... ????
    Hej och välkommen!
    VIlka månader är respektive barn född? 
    Det låter ju som att det är möjligt att du är gravid. Men det är alltid svårt att skilja inbillning från "fakta" :) Hoppas du är gravid! 
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    evve88 skrev 2017-08-01 20:47:30 följande:
    Vad tror ni, mörkat bilden lite för så dåligt ljus.

    Har BIM 5/8 så de är tidigt..

    Brukar dessa tester ge spök? Tacksam för hjälp!
    Grattis, det ser absolut ut som ett plus! det är mest cb early som brukar spöka, cb plus verkar mkt säkrare! jag tror att du kan lita på strecket!
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Bebisstrumporna skrev 2017-08-06 07:24:35 följande:

    Vad tror ni? Abblo pharmas tidiga test. kan inte påstå att jag gillar testet. Vad tror ni, ska jag försöka fixa ett cb digital idag kanske?


    Jag tog ett RFSU köpt på butiken. Denna bild är tagen innan 5 min gått (var tvungen att springa iväg innan 5 min gått :)) ingen direkt tvekan va?

    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    zenora skrev 2017-08-06 08:45:17 följande:

    Hoppsan. Ett positivt grav-test från graviditetskollen, med hög känslighet (10). Ett svagt streck, men det är där. Då börjar en ny typ av oro och väntan.

    Det är så svagt streck ju... BIM idag (eller +5 eller +3). Har ingen erfarenhet av detta. Enda positiva test jag haft tidigare lästes av av en ssk på akuten under pågående missfall när jag gick i gymnasiet och hade förträngt en eventuell graviditet i flera veckor.


    Grattis !!!! Det där var inte så värst svagt :D tydligt och starkt streck!
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Tickitarum skrev 2017-08-08 15:09:37 följande:

    Såg att du också tagit ÄL test nyligen och fått ökning, nu har inte dagens torkat, men vad tror du? Brukar den inte ljusna lite när den torkat? Jag kanske inbillar mig. Kan man få lite hormonhöjning ändå kanske, trots att man inte är gravid? Gravtest negativt i all fall! BIM -5


    Man kan få hormonhöjning på LH även om man inte är gravid, så det är inte pålitligt, men det kan vara en indikation. För mig har det varit det två ggr. Först har jag sett stegring på ÄL-test, sen har jag testat positivt.

    Båda gångerna har det visat mkt starkare på ÄL-test.



    Såhär såg mitt graviditetstest ut BIM-5 efter att jag sett ökning på ÄL-sticka. Testet är Abblo Pharmas tidiga test (jag tror dock ett vanligt test av nåt av de kändaste märkena visar tidigare)



    Så här såg RFSU vanliga test ut BIM-4

    Ja skulle utifrån min erfarenhet inte tappa hoppet om jag var du :)
    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Tickitarum skrev 2017-08-08 20:34:52 följande:

    Har också ett sånt orange test hemma, tråkigt att dem är dåliga! Sen har jag några från testlagret, blir att testa varje morgon till söndag, det har jag test till! Spännande!!!!


    Ja gör det! Jag är en förespråkare för att slösa med test!
    Moodie skrev 2017-08-08 21:01:14 följande:

    Ni som plussat, när plussade ni?

    Jag tänkte börja testa imorgon (BIM-6), hade egentligen planerat att hålla mig längre men jag kan inte vänta. Och kommer förmodligen att bli besviken också då det är väldigt tidigt, men men! Det är inte lätt att hålla sig :D har dock inga större förhoppningar om att vara gravid redan då det BARA är första försöket. Men man hoppas ju lite ändå....


    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
  • Bebisstrumporna
    Moodie skrev 2017-08-08 21:01:14 följande:

    Ni som plussat, när plussade ni?

    Jag tänkte börja testa imorgon (BIM-6), hade egentligen planerat att hålla mig längre men jag kan inte vänta. Och kommer förmodligen att bli besviken också då det är väldigt tidigt, men men! Det är inte lätt att hålla sig :D har dock inga större förhoppningar om att vara gravid redan då det BARA är första försöket. Men man hoppas ju lite ändå....


    BIM 7 augusti - babystrumporna.blogg.se
Svar på tråden För oss med bim AUGUSTI 2017