Inlägg från: Anonym (ledsen tjej 25år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ledsen tjej 25år)

    Gjorde en abort som jag mår dåligt över, vill bli gravid igen

    Jag gjorde abort för snart två månader sedan och mår så dåligt över det. Jag blev gravid trots kondom och kände mig inte redo att skaffa barn. Killen är långtidsarbetslös och jag har ett vikariat, har pluggat innan och skulle ha fått lägsta föräldrapenningen om jag hade behållit barnet. Har dessutom inget bra boende, men det hade kanske funkat ändå. Jag är så arg på mig själv för att jag blev gravid från början, borde ha använt p-piller och ej bara kondom. Det enda jag kan tänka på nu är att jag vill bli gravid igen, samtidigt är det ju fortfarande inget bra läge då ingen av oss har fast jobb. Mitt vikariat är på ett halvår och jag vet ju inte om jag får fast jobb efter det, vill bara vrida fram tiden så att vi kan börja försöka skaffa barn men jag känner att jag behöver ha fast jobb först eller åtminstone ha jobbat 8 månader så jag har en sgi. Hade jag inte blivit gravid och gått igenom den här aborten så hade jag nog tänkt vänta några år med barn, men nu längtar jag så det gör ont och ångrar halvt aborten även om jag förstår varför jag tog det beslutet. Sen är jag så rädd att jag inte kommer kunna få barn sen, att aborten har påverkat något i kroppen eller att jag inte får fler chanser. Har sådan ångest över det här och kan inte tänka på annat, känner mig så nedstämd.

    Någon mer som är i en liknande situation, som har gjort abort och längtar jättemycket efter barn? Eller som har mått dåligt över en abort och tagit sig igenom det?

  • Svar på tråden Gjorde en abort som jag mår dåligt över, vill bli gravid igen
  • Anonym (ledsen tjej 25år)

    Tack för era svar. Jag vet att det klokaste är att vänta ett tag med att försöka få barn tills situationen är bättre, men det är så jobbigt när kroppen bokstavligen skriker efter att bli gravid igen. Jag kan inte tänka på annat än att jag vill bli gravid. Har ändå varit noggrann med skydd. Men jag går runt och inbillar mig graviditetssymtom och kommer på mig själv med att hoppas att jag är gravid igen...

Svar på tråden Gjorde en abort som jag mår dåligt över, vill bli gravid igen