Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Hur går man ner i vikt efter en förlossning?

    Gjorde inget alls. Ner 14 kg på lika många dagar direkt efter och sen tog det stopp i månader tills nu när jag t.o.m gått ner till lite mindre än jag vägde när jag blev gravid. Och det skadar inte! Äter mer nu än innan, men det tar tydligen på krafterna att ha småbarn. Barnvagnspromenader gör nog susen också. Banta absolut inte och gå inte på nån diet. Det får ta tid att gå ner igen!

  • Jag är bara jag
    AnkiC skrev 2017-07-14 19:10:56 följande:
    Amma smile5.gif Så mycket mer behövs inte.
    Jo  det gör det verkligen! Det är ganska vanligt att inte gå ner alls så länge man helammar, men tyvärr hör vi som inte gick ner ett gram bara talas om ni som rasar i vikt och så undrar man vad som är fel på en själv! Vissa kan helt enkelt inte gå ner av amning p.g.a de hormoner som utsöndras och då ska man inte få ångest för att man fått höra att man "ska" gå ner.
  • Jag är bara jag
    AnkiC skrev 2017-07-14 19:23:50 följande:
    Ok så kan det säkert vara. Det går dock åt mycket energi när kroppen producerar mjölk så det är ju väldigt naturligt och vanligt att gå ned i vikt genom endast amning och att dricka vatten. Men sin forna form får man dock inte genom det. Jag vill dock påpeka att ts nog ska ta det lugnt i början och ägna sig åt amning och vila och inte tänka så mycket på träning och viktnedgång. All energi behövs till att ta hand om bebis och få nog med sömn och mat/vatten. Träning och viktnedgång får bli en senare fråga.
    Ja, då är väl jag onaturlig då som inte gick ner alls! Läs på amningshjälpens sida på F.B så ser du att vi är rätt många som inte gått ner. Trots helamning. Trots vattendrickande. Trots allt man nu "ska" som har med amning att göra. Man funkar olika helt enkelt. Tänk vilken ångest jag sluppit om jag hört talas om andra som inte heller gått ner!
Svar på tråden Hur går man ner i vikt efter en förlossning?