Inlägg från: ellen1980 |Visa alla inlägg
  • ellen1980

    Hjälpas åt att minska några kg?

    Hej!

    Jag vill också vara med i tråden!

    Var nere på min matchvikt innan senaste graviditeten. Nu är bäbis 7 månader och jag ligger fortfarande 10 kg plus...

    Har varit katastrofalt dålig vad gäller maten och vet knappt hur jag ska bryta mina usla vanor.

    Tänker ha som mål att gå 10.000 steg om dagen samt utesluta godis förutom på lördagar. Gör en invägning imorgon bitti så har jag en siffra att utgå från. Målsättning är att ha gått ner första fem kilona lagom till första advent, och de andra fem två månader senare då jag också börjar jobba igen.

    Kosthållningen blir utan tvekan min stora utmaning...

    Nu får vi kämpa på allihopa!

  • ellen1980

    Vägde mig imorse, 66,8 kg. Målvikten är 58 kg, så 9 kg vill jag tappa.

    Brukar bli så att jag tappat ett par kilo fort (mest vätska antar jag), sen fastnar jag och sen ger jag upp och går upp allt igen. Vill verkligen inte att det ska bli så den här gången...

  • ellen1980

    Ja, då är vi flera med liknande målvikt!

    Jag kämpade på bra mån-tis med mat och motion. Idag får jag nog ihop mina steg, men det blev en onyttig lunch och ikväll ska jag på middag, så blir inte någon "smaldag" precis (men det är ok, så länge som jag fortsätter som planerat imorgon). Helgen kommer bli en stor utmaning, det ändå jag brukar "trilla dit" ordentligt...

  • ellen1980
    hundtok skrev 2017-09-27 18:45:55 följande:

    Jag trillade dit igår på lite smågodis. Har lovat mig själv att inte äta det på veckorna men igår vann suget över förnuftet tyvärr. Bara att ta nya tag!


    Ja, det är just det, att man ska ta nya tag direkt och inte ge upp! För mig blir det så ofta att om jag har "syndat" en dag så fortsätter jag sen på det spåret flera dagar (typiskt veckan ut för att sen ta nya tag på måndagen). Men lite smågodis en enstaka gång är ju i sig ingen katastrof alls, det är när man tar ett litet snedsteg som ursäkt för att släppa allt i flera dagar som det blir så destruktivt.

    Jag måste verkligen jobba på det där! Idag åt jag en kaka efter middagen, och tog sedan en omväg hem så det blev 40 min promenad. Det kändes bra!
  • ellen1980

    Idag känns det sådär, motivationen är inte på topp. Jag har ätit för mycket än vad som känns ok, om än inte "dålig" mat. Ätit smörgåsar till maten vilket är onödigt.

    Har gått mina steg under veckan (20, 20, 15 och idag 10 tusen) men idag har jag ordentligt ont i knäna, så bör nog ta det lite försiktigt en dag eller två. Blä.

  • ellen1980

    Mso och hundtok: tack för beröm för mina många steg! Ja, när jag har kommit upp i 20000 steg har jag varit ute större delen av dagen, är föräldraledig så om vädret är fint och nån kompis vill hänga på så kan det bli mycket promenerande.

    Tyvärr åt jag väldigt onyttigt fredag - söndag, blir verkligen less på mig själv. Massa sötsaker framför allt. Vägde mig imorse och landade på 66 kg precis, så åt rätt håll iaf.

    Nya tag igen idag!!

Svar på tråden Hjälpas åt att minska några kg?