• AnnaMaria83

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej! Får man hoppa in här? :) vi ska på läkarsamtal 29/8 för uppstart av ivf. Helt ny på detta område. Ska börja med bemfola nästa mens i mitten av september. Sedan gör vi ägguttag och insättning i Umeå. Så otroligt glad att äntligen få komma igång men väldigt nervös oxå

  • AnnaMaria83

    Vi har försökt sedan maj -16, hittar inga fel. Jag har tidigare försökt i tre år med min dåvarande sambo utan resultat. Hittade inga fel då heller. Sökte hjälp fort den här gången då jag förstod att det kunde bli svårt. Verkar ägglossa som jag ska och så. Det enda den tidigare läkaren sagt är att jag har röda prickar på cervix som kan tyda på endometrios men jag vet inte. Får ta värktabletter på tider första dygnet av mensen sedan är det ok. Vi ska göra korta programmet tror jag. Sjukt nervös för sprutorna och äggplock.

  • AnnaMaria83
    ijo skrev 2017-08-17 22:01:00 följande:

    Hej! Härligt att få komma igång. Jag går också i Umeå :)


    Kul men någon fler som går i Umeå :)
  • AnnaMaria83
    Ellencassandra skrev 2017-08-18 05:55:47 följande:

    Då har vi vårt första läkarsamtal också! Den 29e :) men har ingen aning om vi ska köra korta eller långa men tror korta! Ska få min mens i mitten av september så kanske börjar samtidigt med sprutorna också ;)


    Min mens är beräknad kring den 10 september så vi börjar nog ungefär samtidigt då :)
  • AnnaMaria83
    Nube skrev 2017-08-18 13:12:20 följande:

    Jag förstår att du är nervös men det behöver du nog inte vara. Själva äggplocket kändes ingenting, så var det för mig iaf. Man får du bra med smärtlindring ;) Sprutorna är inte roliga. Själv använder jag nu elonva och menopur. Elonva är långtidsverkande så den behövs bara ta en gång och den verkar en vecka så det är skönt. Menopur ogillar jag däremot. Jag tycker att det svider och gör ont men själva nålet är inte så farligt

    Men inte kul heller! När skulle ni börja?


    Beräknad mens kring 10/9 så mitten av september då :) läkarsamtal och info 29/8
  • AnnaMaria83

    Väntrummet:

    *Ellencassandra första läkarbesök 29/8

    *Tiinuli första läkarbesök 11/9

    *frikenfröken väntar på nästa cykel för att börja om första stimuleringen

    *Bonnamoran väntar på cykelstart ca 30/8 för start med sprutor

    *AnnaMaria83 första läkarbesök 29/8

    - Sprayar:

    *Nube, synarela sedan 17/8, andra försöket

    - Sprutar:

    *Titikaka, dag 6 Gonal-f, första försöket

    *Anki7, dag 3 med Menopur, första försöket

    * soofa, Gonal F, första försöket

    *Mm79, Gonal F, dag 2, första försöket

    - Väntar på ÄP/ET/FET:

    * Mjbo, väntar på fet nr 2 om ca 1,5vecka. i ostimulerad cykel.

    * Titikaka äggplock 28/08

    - Ruvar:

    * ijo (2:a återföringen) TD 1/9

    * becccss (1:a återföringen) TD 5/9

    - Gravid

  • AnnaMaria83

    Hej!

    Igår var vi på läkarbesök. Skall köra korta protokollet med Bemfola. Hade positivt på ägglossningstestet i söndags så mensen är beräknad till 8-9/9. Börjar med sprutorna på dag tre så inte långt kvar nu :) Nu vill man bara komma igång, tycker att dagarna sniglar sig fram.

  • AnnaMaria83

    Grattis till er som plussat och lycka till alla ni andra som är på gång :) Jag har precis tagit första injektionen med Bemfola. Var så nervös innan men det hade jag inte behövt vara då den i princip inte kändes något :). På torsdag ska jag göra ultraljud och ta blodprov. Får även gör ultraljud nästa måndag för att se hur det går. Vet inte exakt när äggplock görs. Spännande äntligen är vi igång!

  • AnnaMaria83

    Var på vul imorse. Såg bra ut. Slemhinnan var tre-skiktad och 6,8mm. På höger äggstock ca: 10 äggblåsor, den största 15mm men de flesta låg mellan 8-12mm. På vänster sida fanns ungefär 10 äggblåsor där en var 11 mm och resten under 10mm. Skall fortsätta med bemfola 150 IE samt börja med orgalutran imorgon. Östradiolvärdet var tydligen bra, allt tyder på att jag svarar bra på behandlingen så nu är det bara att hålla tummarna :) nytt vul på måndag! Kram till er!

Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017