• Almina

    Kommentarer pga "bara" ett barn

    Vi har ett barn på 4 år. Jag upplever att det förvånansvärt ofta är folk som kommenterar att vi borde skaffa fler barn, tex säger att barnet behöver ett syskon. I regel är det bekanta och inte mina nära vänner (som som tur är är lite förståndigare, och vet lite mer om vår situation).

    Förstår bara inte varför folk ska påpeka sånt här. För det första skulle det ju kunna vara så att vi försöker, men inte kunnat, få ett syskon. I vårt fall är det framför allt min man som inte vill ha ett till barn, och att få kommentarer om hur bra det vore för min son att få ett syskon gör ju inte att detta känns lättare. Så snälla, tänk på vad ni säger. Kommentera inte hur många, eller när, folk "ska ha" barn. Det är ju inte något man ens kan styra över helt själv!

  • Svar på tråden Kommentarer pga "bara" ett barn
  • Almina
    Anonym (Ellen) skrev 2017-07-24 02:38:47 följande:

    Jag kommenterar ALDRIG! Vi har själva fått slita hårt för att få våra barn.

    Däremot tänker jag desto mer om folk som väljer att ha ett barn utan orsaker som är fysiska, ekonomiska osv.

    Detta beroende på att jag själv är ensambarn.

    Det var tufft som barn att vara själv, och hundra ggr tuffare som vuxen


    Oftast vet man ju inte (allt) om varför folk inte skaffar mer än ett barn...

    Om det bara var upp till mig skulle jag som sagt önska ett barn till. Men att lämna min man för att eventuellt få chansen att få ett barn till känns inte som rätt väg för mig.

    En kommentar som din, om hur du upplevt det att vara ensambarn, gör mig såklart ledsen. Även om jag vet att inte alla ensambarn känner likadant. Och att alla som har syskon inte känner stöd av dem heller.
Svar på tråden Kommentarer pga "bara" ett barn