• Anonym (X)

    Varför är folk så konstiga på köp/sälj barnsaker?!

    Nu har jag inte handlat så mycket barnsaker begagnat men får ofta lust att skriva just samma kommentar tillsammans med ett lägre bud då jag kikat på andra saker.

    Min tanke är just att förmedla att det inte är värt att bara komma ner på 2100 när det kostar 2500 i butik oavsett om varan är oöppnad eller ej. Jag vill pruta till ett vad jag anser rimligt pris.

    Kan dock som säljare säga att det alltid är bra att kontra. I mitt exempel skulle jag kanske som säljare svarat att jag kan tänka mig att sälja för 2000 om du kommer senast imorgon. Så får den potentiella köparen göra vad hen vill med det...

  • Anonym (X)
    Anonym (Pia) skrev 2017-07-27 23:41:41 följande:

    Fast det är jag som säljare som bestämmer vad mina prylar ska kosta och det är helt okej att ge ett annat bud men att skriva massa skit..förväntar man sig att folk verkligen ska vara trevliga tillbaka då liksom!?

    Skulle aldrig få för mig något sånt. Antingen kommer jag med eget bud eller så scrollar jag vidare. Mina pryar har alltid blivit sålda ändå till det pris jag lagt ut men dessa kommentarer från några pucko börjar störa mig.


    Nu vet jag inte hur just din prissättning är men en del verkar inte ens se efter vad saker kostar i butik utan tror att de kan sälja för några hundra under priset de köpt något för för 3 år sedan.

    Påståendet är förmodligen ett argument för ett lägre bud. Men får du varan såld ändå behöver du ju inte bekymra dig. Vill man uppfattas som artig kan det ju vara vettigt att hålla god ton i alla fall.

    Ganska onödigt att hetsa upp sig över och verka förvånad över att folk vill pruta när man säljer något begagnat. Det hör väl till...
  • Anonym (X)
    Anonym (Pia) skrev 2017-07-28 00:55:24 följande:

    Men pruta och kommentera "det där kan jag köpa i affären för samma pris" är ju inte samma sak.

    För det första, ja jag säljer saker till samma pris eller högre än i affären. Why? Folk efterfrågar det. T ex när det är något som är poppis och tar slut fort. Det finns ju hur mycket folk som helst som vill köpa till högt pris.

    Jag säljer inte för att jag måste utan för att jag vill så varför ska jag så sälja till en summa som passar den som köper "begagnat" alltså då kanske sånt folk istället ska hänga på någon 10 krs marknad???

    Nej usch. Märkes verkligen skillnad på folk och folk i grupperna. Kollar man Mini Rodini grupperna är det aldrig sånt tjaffs.


    Jag skulle endast fälla den kommentaren när jag vet att jag kan köpa samma sak på stan eller beställa det till samma/lägre pris i samband med att jag pratar. Men det tycker jag inte är konstigt.

    Kan även förstå att du får kommentaren om du säljer till samma eller högre pris. Får du det sålt är det väl inget problem. Du får väl svara att ditt pris är marknadsenligt och be den återkomma ifall varan skulle vara kvar om en vecka.

    Ingen koll på dessa grupper. Vi köper i princip bara nytt förutom en löparvagn som fyndades på blocket.

    Säljer heller inga barnkläder begagnat. Vi ger bort dem till vänner och släkt så vi märker inte av ngt tjaffs. Har dock inte haft ngt problem vid försäljning av annat på blocket.
Svar på tråden Varför är folk så konstiga på köp/sälj barnsaker?!