Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Köp en robotdammsugare!

    Jag har sneglat på robotdammsugare ett tag då jag varit riktigt nöjd med robotgräsklipparen. Gjorde slag i saken för någon månad sedan och köpte en Roomba 980 med wifi.

    Den har överraskat mig positivt, städar bra och fastnar sällan även om det kräver att man plockar undan en del innan den körs igång. Men man kan ju inte dammsuga manuellt utan att plocka innan heller så det hade jag inte förväntat mig.

    Att krypa på knä och dammsuga under sängar och soffor har alltid varit ett helvete tycker jag iaf, speciellt sedan jag skadade knät. Roboten sköter det mycket bättre än vad vi gjorde tidigare då den missar ytterst lite. Den har reducerat vår manuella dammsugning till ett ytterst minimum och huset är renare än innan då det inte tar emot längre att dammsuga, då det räcker att plocka lite och sedan trycka på dammsugaren innan man åker bort. Skål

    Saker som den kunde vara bättre på är:
    -Dammsuga i hörn
    -Inte trassla in sig i lätta mattor och sladdar

    Vi funderade på städhjälp men jag är inte bekväm med främmande som är och rotar runt i vårt hem. Det här var en bättre kompromiss tycker jag även om den inte rengör toaletten..


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Svar på tråden Köp en robotdammsugare!
  • Studentpappa

    Vi torkar golvet efter våran utan problem. Kameran som scannar rummet innan dammsugning och under tiden fungerar riktigt bra. Det är i hörn den missar, skillnaden för oss är ju att nu dammsuger vi antagligen tre ggr i veckan mot tidigare en. Så för oss har vi renare hemma nu än innan. Med småbarn behövs det ju nästan varje dag iaf i köket. Head to head mot en vanlig förlorar den såklart då en manuell har en motor på kanske 2000w det säger ju sig själv.

    m3.idg.se/2.1022/1.655337/test-robotdammsugare-2016/sida/5/irobot-roomba-980-betyg-8

    Efter en dammsugning.



    Roomba 980 har riktigt bra batteri också tar hela huset på en extra laddning 165m2. Men då tar vi bort mattor som är lätta för dem fastnar den i.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    Bimbim79 skrev 2017-07-31 01:25:50 följande:

    Är de inte tänkt som ett komplement? Till vardags så man slipper Asa runt den stora varannan dag utan man tar ett ryck på helgen, dammsuger och moppar så tar roboten det där extra när man har annat man vill lägga tiden på? Har funderat på att skaffa en men kommer behålla den stora just för veckostädningen, men slippa brödsmulor under bordet och den kan ta det där man retar sig på i veckan.


    Om den inte funkat så bra kanske men jag ser den då inte som enbart komplement till smulor i köket. Sen ska man väl ha ett hus som passar också, vi har en stor enplansvilla utan trappor.

    Vi torkar som sagt golvet efter roboten har dammsugit. Att köpa en robot för smulor i köket för 10 000:- skulle jag aldrig göra.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa

    Vi har ett ganska modernt hus och larm. Det här är första modellen som jag ansett värd att köpa sen kan ju det bero på att jag fick den för nästan halva priset. Jag har förmodligen aldrig köpt den om jag skulle behövt betala fullt pris.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    fluu skrev 2017-10-04 22:33:30 följande:

    Jag testade en, men var faktiskt inte alls nöjd(och så är jag väl lite anti det här med att vi ska ha maskiner och appar till allt och inte göra och tänka själva). Blev inte alls lika rent som när jag själv städar och den tar ju ändå inte lister och sånt.


    Det är stor skillnad på olika robotar verkar det som. Jag jobbade hemma igår och då passade jag på att låta roboten dammsuga, perfekt kombo

    Det är ju klart att effekten är lägre på en robot men man kan ju köra den tre ggr i veckan och hålla efter på ett helt annat sätt än med en vanlig. Det blir ju som med en gräsklippare med den vanliga klipper du längre gräs men däremellan är det ju alltid oklippt. Med en robot är det alltid nyklippt.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden Köp en robotdammsugare!