Inlägg från: Virriga Vera |Visa alla inlägg
  • Virriga Vera

    Köp en robotdammsugare!

    Vi har en Roomba som fått gå här hemma i snart 5 år. Det är utan tvekan ett av det bästa köpen vi gjort. Den sveper över bottenvåningen 3 gånger i veckan och det enda jag gör innan jag kör hemifrån är att lägga upp köksstolarna på bordet så att det blir fritt under bordet.


  • Virriga Vera
    AndreaBD skrev 2017-07-31 09:38:35 följande:
    Jag har läst recensionen och funderat lite. Det vore ju bra att använda roboten mera. Jag vet inte om våran bara är sämre, eller...? Den var ju billigare, men den fick bra recensioner då (ungefär 4 eller 5 år sedan). 

    Vi brukar inte sätta på den när vi inte är hemma av två anledningar. 1. Vi har villalarm som vi alltid sätter på när vi går ut. 2. Den fastnar ju ofta nånstans även om man tror att man har tagit bort allt.

    Bor ni i ett ganska nytt, modernt hus? Vårt hus är från 1965 och det finns ju några lite högre trösklar. I källarvåningen skulle vi har svårt att använda den - flera små-rum med höga trösklar med tunga dörrar som inte stannar öppna. Men jag borde prova nån gång med bottenvåningen.
    Vi har också lam, men har bytt ut våra kännare till "husdjurs"kännare då går det bra  att låta roboten gå. Vårt hus är över 100 år gammalt, tillbyggt och ombyggt, men med ledfyrar så klarar roboten av att gå mellan rummen. Vår robot klarar 3 cm höga trösklar och fastnar enbart på vår Ryamatta någon gång, men väldigt sällan. Den har även en kännare som gör att den stoppar och vänder vid t.ex trappor. Nu är den över 5 år gammal, men var de bästa du kunde hitta då och jag är ju helt övertygad om att de nyare Roomba modellerna är bättre än den vi har, men så länge den inte går itu så får den hänga med, men jag skulle inte tveka en sekund att köpa en ny.
Svar på tråden Köp en robotdammsugare!