• Pirpana

    Särbegåvat barn/särskilt begåvat

    Har ett barn som börjar skolan i höst och jag är orolig över att hen inte kommer att passa in (i systemet sas), ev pga särbegåvning. Skulle vilja ha en diagnos för att mitt barn ska få den annorlunda behandling som faktiskt behövs för att skolan ska funka. Så jag förstår frågeställningen och har själv letat svar på den.

    Ännu har det inte varit problem just för att hen ligger på en nivå många år över sina kamrater på flera plan, men nu kommer det att dyka upp krav på delaktighet och full mental närvaro i aktiviteter som hen kanske kommer tycka är tråkiga.. och det tror jag kommer att bli svårhanterat. Hen är ju klipsk och charmig så fokus hamnar ju givetvis på de barn som är stökiga.

  • Pirpana
    elin1989 skrev 2017-08-13 18:22:13 följande:

    Fokus hamnar alltid pa de stokiga barnen, det drabbar alla andra barn, sarbegavade eller inte. Jag ar inte sarbegavad (vad det nu ar) men hade alltid valdigt latt for mig i skolan och tyckte det mesta var trakigt. Det ar inte en katastrof. Det ar ju inte som att livet blir roligare liksom.


    Jag hade också lätt i skolan, kallades lat genom hela skolgången då de tyckte att om jag skulle anstränga mig hade jag haft toppbetyg men det var ju dötrist. Skillnaden är att jag tror inte att mitt barn gör något alls av det som är tänkt utan istället hamnar i roligare tankar medan jag iallafall gjorde minsta möjliga.
Svar på tråden Särbegåvat barn/särskilt begåvat