Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Den 17 september är det val i Svenska kyrkan. Vad kommer du att rösta på?

    Jag kommer att rösta på Jesus Kristus som kung:


    "Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den kallas ?Trovärdig och sann?, och han dömer och strider rättfärdigt..
    Och han har ett namn skrivet på manteln och på låret: ?Konungarnas konung och herrarnas herre.? "(Upp 19:11,16 Bibel2000)
  • kt h
    Konservativ skrev 2017-08-15 19:01:46 följande:
    Tycker du att Jesus finns i statskyrkan?
    Nej, jag röstar ändå på Guds kungarike istället för mänskliga kungariken.
  • kt h
    absalon skrev 2017-08-16 08:15:33 följande:
    I vad för slags val röstar du då?
    I ett val att man med fri vilja underordnar sig Gud och hans lagar.
    absalon skrev 2017-08-16 08:15:33 följande:
    Förövrigt - har man rösträtt i Himlen?
    Nej, det är Guds lagar som gäller, det är inte upp till varje människa att bestämma själv vad som är gott och ont. Det är människors dåliga val som har lett till den onda värld vi har idag.
    absalon skrev 2017-08-16 08:15:33 följande:
    Eller på den motsatta ändstationen?Cool
    Varken himmel eller helvete är ändstation för majoriteten av människor. Helvetet existerar inte ens, och bara vissa utvalda kommer till himlen. Även i himlen gäller Guds lagar om att t.ex. inte döda, inte ljuga, inte stjäla.


  • kt h
    absalon skrev 2017-08-16 15:39:27 följande:

    Du menar att den himmelska lagstiftningen inte är resultatet av i god demokratisk ordning fattade majoritetsbeslut? Har Himlen möjligtvis ett auktoritärt och absolutistiskt beslutssystem?Cool 


    Som jag sade, människors "goda demokratiska ordning fattade majoritetsbeslut" har lett till den värld vi har idag, med människor som mår dåligt, blir mobbade, tar livet av sig, jobbar ihjäl sig, blir utbrända och går i väggen. Sjukdomar till följd av användning av olika gifter, växthuseffekten, bulimi, sexuella avvikelser, sexuell förvirring, vissa människor har miljarder medan andra knappt får mat för dagen o.s.v. o.s.v.

    Under Guds regering kommer Gud ta bort sjukdomar och död, och ta bort orättvisorna och människor får större frihet i att "förverkliga sig själv" genom att t.ex. ägna sig åt en hobby utan att oroa sig för pengar. Arbete kommer inte att vara ett tvång för att få mat på bordet, maten kommer att finnas i överflöd i naturen, och man kan ägna sig åt det arbete man själv tycker är meningsfullt och tillfredsställande o.s.v. o.s.v.

    Jag röstar alltså på den värld som Gud kommer att fixa på jorden, istället för alla korrumperade politiker som lyfter 10 tusentals kronor varje månad.
  • kt h
    FDFMGA skrev 2017-08-18 12:10:41 följande:
    Jag tycker nog att det är en viktig princip att de som är medlemmar i Svenska kyrkan också har rösträtt.

    Man kan inte gärna ha ett system där skrikhögern eller andra åsiktsriktningar avgör vad som är korrekt bibeltro.
    Så om man röstar på att homosexualitet får man utöva, så är det den tolkningen av bibeln som gäller, trots att bibeln är hur tydlig som helst med homosexualitet?

    Eller att man röstar att Muhammed är Guds profet, är det vad som gäller då?

    Har demokratin alltid rätt? Har demokratin i USA rätt när dom röstade fram Trump, detta även om Trump startar ett tredje världskrig med atomvapen, har demokratin ändå alltid rätt?
  • kt h
    Johan70 skrev 2017-08-18 21:10:27 följande:
    Nej, Bibeln är inte alls tydligt emot homosexualitet. Det finns verser i Bibeln som fördömer utövandet av manlig homosex (inte känslorna), men det finns också andra verser som kan tolkas som att homosexualitet inte fördöms.
    Vilka verser?
    Johan70 skrev 2017-08-18 21:10:27 följande:
    Om man anser att Mohammed är en profet, så är man nog inte medlem i något kristet samfund.
    Om majoriteten i Svenska Kyrkan röstar för att Muhammed är en profet, alltså om demokratin säger detta, är det fel eller rätt? Är man medlem i Svenska Kyrkan eller inte, om man säger att Muhammed är Guds profet?


  • kt h
    absalon skrev 2017-08-19 14:58:39 följande:
    Svenska Kyrkans högsta beslutande instans är kyrkomötet, vars medlemmar tillsätts på demokratisk väg. Om kyrkomötet skulle besluta i enlighet med vad du skriver, så blir det så.
    Eller känner du till någon annan kyrklig instans, vars beslut väger ännu tyngre?Cool
    Högsta instans som väger tyngre är bibeln, det som står där går inte att demokratiskt rösta bort.

    Man kan låtsas vara kristna, men bibeln är tydlig med vad som gäller med homosexualitet och att ha Muhammed som profet.
  • kt h
    absalon skrev 2017-08-19 15:46:40 följande:
    Kruxet är bara att Bibeln och Vår Herres sanna vilja alltid måste uttolkas. Vem eller vilka ska sköta tolkningen, har du tänkt? 
    Varje människa har ett eget ansvar att tolka bibeln.

    Vad är det som är oklart när det står så här:

    "Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare ? ingen sådan får ärva Guds rike. Så har somliga av er levt, men ni har låtit tvätta er rena, ni har helgats och gjorts rättfärdiga genom herren Jesu Kristi namn och genom vår Guds ande."(1 Kor 6:9-11 Bibel2000)
    absalon skrev 2017-08-19 15:46:40 följande:
    För min del föredrar jag en ordning, där folkvalda representanter, fastställer vad som gäller för SvK. Som när kyrkomöte och riksdag slog fast 1958 att kvinnor skulle ha rätt att bli präster. I båda fallen majoritetsbeslut. Vår Herre kanske gillar i god demokratisk ordning tagna majoritetsbeslut. Vad tror du? 
    Var i bibeln står det att man ska ta demokratiska beslut om vilka läror i bibeln som man ska följa eller inte?

    Det står tvärtom att man inte ska lyda människors beslut mer än Gud:

    "Man måste lyda Gud mer än människor." (Apg 5:29 Bibel2000)
  • kt h
    absalon skrev 2017-08-19 18:48:04 följande:

    Javisst. Problemet är vem eller vilka, som ska uttolka Vår Herres sanna vilja. 


    Hur tolkar du 1 Kor 6:9-11 ?

    absalon skrev 2017-08-19 18:48:04 följande:

    Där har åsikterna i alla tider gått vitt isär. Jag och flertalet torde föredra demokratiska majoritetsbeslut än att du eller någon annan sitter och enväldigt dikterar, vad du anser är Guds vilja för oss övriga.Cool



    Jag har inte dikterat något, jag frågade och citerade skriftställen, frågor som du inte svarade på.

  • kt h
    absalon skrev 2017-08-25 16:12:03 följande:
    Jamen utmärkt i så fall. Säg, vad är då problemet?Skrattande
    Problemet är t.ex. att man tillåter homosexuell utövning:

    "Men vi vet att lagen är något gott, om man brukar den rätt och tänker på att den inte är till för rättfärdiga utan för dem som lever utan lag och ordning, för gudlösa och syndare, hädare och förnekare, för dem som bär hand på sin far eller mor, för dråpare, för otuktiga och män som ligger med män, för människorövare, lögnare och menedare och allt annat som strider mot den sunda läran. Så är det enligt det evangelium om härligheten hos den salige Guden som jag har fått mig anförtrott." (1 Tim 1:8-11 Bibel2000)
Svar på tråden Den 17 september är det val i Svenska kyrkan. Vad kommer du att rösta på?