Inlägg från: Anonym (Känner igen mig!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känner igen mig!)

    "Hålltider" under graviditet.

    Anonym (?) skrev 2017-08-21 00:20:00 följande:

    Skulle jag leva mitt liv som vanligt skulle vi för övrigt planera in främst dykresor så det är absolut inte aktuellt, vi vill liksom inte slänga bort 30-40k på "ojdå, det gick visst snabbt att bli gravid ändå och nu kan jag ju inte dyka som tänkt".


    Oj vad jag känner igen mig! Vi åker oxå på massa olika resor, främst dykresor, som ju är direkt olämpliga vid graviditet. Även malariaprofylax är ju sådär.

    För oss tog det dessutom lång tid, 1,5 år, att få det där jäkla plusset. Till slut blev det så att vi bokade resor med lite kortare framförhållning än vanligt och det gick faktiskt jättebra.

    Man kan styra upp 3v dykning på Cozumel och bestiga Kilimanjaro med bara några veckors framförhållning. =)

    Om mina beräkningar stämmer så var jag på djupdyk (maxdjup 38m) några dagar efter ägglossning och befruktning...

    De allra första veckorna har ju fostret gulekroppen o det spelar inte så stor roll om man dyker/dricker vin etc.

    Men nu när jag väl har blivit gravid (trimester två nu) har jag personligen inget som helst önskemål om att åka till ställen där jag riskerar magsjuka, Listeria och en massa annat. Så sambon åkte på dykresa utan mig för ett par veckor sedan. Jag hade kunnat åka med för bara sol och bad men det lockade inte alls faktiskt. Konstigt hur det kan bli? Dessutom har jag mått ganska dåligt och varit sanslöst trött i perioder så ingen direkt längtan efter trekking på Bali och andra äventyr längre. Men det är säkert olika.

    Jag önskar dig stort lycka till!
Svar på tråden "Hålltider" under graviditet.