• Anonym (?)

    Jag blev lämnad i vecka 16, abort?

    Blev nyligen lämnad då mannen som jag var ihop med hade träffat en annan. Jag är gravid i vecka 16 och mannen vill att jag gör abort. Han tänker inte vara pappa till mitt barn sa han. Hans nya hade barn som han ville vara pappa till. Jag är snart 40 år och detta är kanske min sista chans till att få barn. Dessutom skulle det vara en sen abort och jag vet inte hur jag ska klara detta. Generellt är jag inte abortmotståndare men när jag själv är i denna situation så känns det så där. Jag mår såklart skit också pga att han lämnade mig.

    Jag älskade honom och jag trodde att han älskade mig och vi hade det bra, trodde jag iaf, han verkar ju ha spelat och lurat mig, träffat en annan bakom min rygg. Han är äldre, över 50 och har två vuxna barn som han har väldigt nära kontakt med. Men han vill inte vara pappa till mitt barn som sagt. Han vill inte heller stå som pappa och inte betala underhåll. Han har blockerat mig på facebook och även mitt mobilnummer så han vill inte ha något kontakt alls. Vet inte vad jag vill med tråden, mår bara dåligt, har inte ätit och sovit, bara gråtit de senaste dagarna. Vad ska jag göra? Behålla barnet mot hans vilja? Göra abort? Hur göra för att inte bli psykiskt sjuk? Orkar inte mer. Gråter

  • Svar på tråden Jag blev lämnad i vecka 16, abort?
  • Anonym (Martina)

    Fy fan...

    Jag har gjort abort på ett önskat barn i vecka 13, pga min kille var otrogen.

    Det var hemskt, skulle inte råda dig till det. Fick panik, men när chocken över otroheten lagt sig, ångrade jag mig så mycket!

    Har också blivit lämnad i vecka 18, pga att sambon ångrade sig. Han ville jag skulle göra abort, men det gjorde jag som tur var inte...

  • nevermind

    Du tvingar INTE på honom ett barn!!! Han har ju varit med och gjort det. Han kan inte heller komma och kräva nåt nu, såhär sent.
    Jag tror inte du nånsin hade blivit människa igen om du gör en sån här sen abort. Den kommer behöva göras medicinskt så det blir som en liten förlossning. Dessutom skriver du att det är sista chansen. Jag är lyckligt barnfri men till och med jag fattar att behålla är att rekommendera.

    Så:
    - Föd barnet. Han behöver inte veta något. Han har ju blockat dig.
    - Gå till soc (eller var man nu går) och uppge honom som pappa. De får sköta resten.
    - Skriv på för ENSKILD vårdnad. Annars får du inte alla föräldradagar.
    - Begär självklart underhåll.

  • nevermind

    Har han flyttat? Du kan få bo kvar i hyresrätten eftersom du ska ha barnet och därför behöver den mer. Hur vill han göra?

  • Anonym (H)
    nevermind skrev 2017-08-22 19:43:52 följande:
    Du tvingar INTE på honom ett barn!!! Han har ju varit med och gjort det. Han kan inte heller komma och kräva nåt nu, såhär sent. Jag tror inte du nånsin hade blivit människa igen om du gör en sån här sen abort. Den kommer behöva göras medicinskt så det blir som en liten förlossning. Dessutom skriver du att det är sista chansen. Jag är lyckligt barnfri men till och med jag fattar att behålla är att rekommendera. Så: - Föd barnet. Han behöver inte veta något. Han har ju blockat dig. - Gå till soc (eller var man nu går) och uppge honom som pappa. De får sköta resten. - Skriv på för ENSKILD vårdnad. Annars får du inte alla föräldradagar. - Begär självklart underhåll.
    Håller med
  • Anonym (4-barnsfar)

    Beslut om abort eller inte ska du ta helt utan hänsyn till mannens vilja. Vad vill du själv? Om du behåller ska han naturligtvis uppges som fader och betala underhåll, men han väljer själv om han vill ha kontakt med dig och barnet.
    Du ska naturligtvis inte skriva på för gemensam vårdnad.

  • LFF
    Anonym (12345) skrev 2017-08-22 19:36:14 följande:

    Hur kommer det sig att du vart gravid, kom han i dig utan eller var det en olycka?


    Vad spelar det för roll, om barnet varit planerat eller en olycka? Mannen har varit med på att behålla i över tre månader. Nu har de gjort slut och plötsligt vill han att TS ska göra abort. Nu, när det är 2-3v kvar till rutinultraljudet. Nu, när det är 2v kvar på den fria aborträtten.
  • Anonym (M)
    Anonym (Bull) skrev 2017-08-22 15:04:08 följande:

    Hej,

    Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt ordval, det var olyckligt. Jag menar det jobbiga som att behöva ta tabletterna som är till för att avsluta graviditeten, vetskapen om att fostrets liv avslutas och sedan behöva föda ut det naturlig väg är inget som jag tror att någon önskar sin värsta fiende att behöva gå igenom. Det var bara det jag ville belysa för TS så att hon heller inte ska behöva gå igenom ett ytterligare helvete för den där idiotens skull.

    Förlåt om jag har upprört med mitt ordval, det var absolut inte min mening.


    Nejdå, blev inte alls upprörd :). Tänkte bara om du menade att tabletterna dödar fostret. Är en del som tror det.
  • Anonym (3barnsmor)

    Behåll säger jag! Det är ju det du vill och med tanke på din ålder är detta sannolikt din sista hans. Du kommer garanterat inte ångra barnet men däremot skulle du garanterat ångra dig om du gjorde abort.

  • nevermind
    Anonym (Martina) skrev 2017-08-22 19:43:19 följande:

    Fy fan...

    Jag har gjort abort på ett önskat barn i vecka 13, pga min kille var otrogen.

    Det var hemskt, skulle inte råda dig till det. Fick panik, men när chocken över otroheten lagt sig, ångrade jag mig så mycket!

    Har också blivit lämnad i vecka 18, pga att sambon ångrade sig. Han ville jag skulle göra abort, men det gjorde jag som tur var inte...


    TS, det här är viktigt att tänka på. Chocken. Gör inget förhastat. Du verkar inte helt stabil nu.
  • PatrikE

    Hej

    förts vill jag säga att det är DIN kropp, vad ditt ex säger, tycker eller vill saknar betydelse, det är DITT liv och DIN kropp du bestämmer!.

    sedan att han inte "vill" vara far till barnet kan han ta och stoppa upp någonstans, rent juridiskt är det även hans barn såvida du inte vill ha någon kontakt med honom såklart, han är även enligt lag skyldig att hjälpa till med underhåll osv för barnet oavsett om du inte vill ha någon kontakt med honom, eftersom han sagt att han "inte vill vara pappa till barnet" verkar det inte direkt treligt att han kommer kräva delad vårdnad heller, vilket gör att du blir ensamstående förälder med enskild vårdnad - det är alltså detta du ska ta ställning till

    Kan inte tala om för dig hur du ska göra men det är ditt beslut inte hans.
    har ni dessutom en lägernhet el liknande som mannen har kontrakt på men inte du
    så har du om ni varit ihop i 2 år även besittningsrätt och uppenbarligen behovsrätten till densamma (gäller även om du/ni hyrt den i andra hand), alltså inget du behöver oroa dig för.

Svar på tråden Jag blev lämnad i vecka 16, abort?