Inlägg från: Anonym (Familjehem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Familjehem)

    Barn som inte vill vara en del av familjen

    Jag har vart både jourhem och familjehem i 12 år, och anser mig väldigt erfaren, har faktist fått "handleda" socialsekreterare i hur placerade barn kan bete sig/må. (De vet ju inte alltid, då det här "jobbet" är väldigt speciellt)

    Min fråga är, hur är hon med andra människor?
    Är hon åldersadekvat?
    Kan hon berätta/beskriva känslor?
    Har hon kontakt med sina bio föräldrar?
    Har ni andra barn?
    Har hon ett "normalt" känsloregister?

    Hjälper gärna om jag kan.

  • Anonym (Familjehem)
    Anonym (Ts) skrev 2017-08-31 06:23:00 följande:

    Alltså, hon är väldigt tillbakadragen bland andra människor/oss, svårt att veta om hon kan beskriva sina känslor, det är inget hon gör/vill göra om man frågar. Hon visar inte så mycket känslor. Vi har inga andra barn och ingen jättestor erfarenhet av barn men hon känns mogen för sin ålder.
    Ja hon träffar sina föräldrar två gånger i månaden. 


    Ett tips jag fick för många år av en barnpsykolog, och som jag flitigt använt mig av, är att hjälpa dom att sätta ord på sina känslor.
    Som när hon är glad, säga: jag ser att du är glad, vad roligt, eller jag ser att du är ledsen, osv. Nu vet jag inte hennes bakgrund, men kanske har hon inte fått visa känslor, eller så kanske ingen visat henne.

    Men som sagt, bara ett bra tips.
  • Anonym (Familjehem)

    En av min placerade tjejer (hon var 10 år) fick en kontaktperson som passade henne. En ung tjej, strax över 20, som brukade ta med henne på bio eller bara göra sånt min tjej gillade.
    Det hjälpte en hel del. De träffades 3-4 timmar varannan fredag.
    Kanske skulle vara nåt? Någon som är vuxen men ändå inte, och som bara är "hennes" och också har tystnadsplikt, även gentemot er?

Svar på tråden Barn som inte vill vara en del av familjen