Inlägg från: minipeach86 |Visa alla inlägg
  • minipeach86

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Hej tjejer, jag vill också gärna vara med här i tråden om det går bra Glad Jag har PCOS (som upptäcktes i tidiga tonåren) och ska börja min första Letrozolkur nu om några dagar. Jag slutade med preventivmedel i januari, men fortfarande ingen egen mens. Har stimulerat fram blödning tre gånger under sommaren med Provera (2 ggr) och ProgesterAll (1 gång), men cykeln har inte hoppat igång. Har nu precis avslutat ytterligare en omgång med Provera (dag 10 idag). Mycket förväntan och hoppas mensen kommer igång de närmsta dagarna! Skulle kännas så skönt att kunna följas åt med er och finna stöd genom denna tid med så mycket sköra förhoppningar. Man vet ju aldrig hur lång tid det kommer ta.

    Har ett par frågor som ni som vill gärna får svara på.. nämligen, ni som har PCO(S) här och har testat pergotime/letrozol fler än 1 gång (alltså inte lyckats på första försöket/försöken), har ni också problem med övervikt? Hur grav PCO(S) har ni?
    Och nu minns jag inte vem av er som skrev att Otrivellesprutan är väldigt dyr, men vad kostar den?  Förvånad

    Lycka till alla fina tjejer! {#emotions_dlg.flower}

  • minipeach86

    Repet, Miss EM, Staketet, Anonym (Snark) mfl - tack för era svar! Jag är normalviktig (övre delen av skalan, bara några extra kilon som jag snabbt la på mig när jag slutade med p-piller och fick tillbaka alla pcos-symtom) och hade lite funderingar på om ens utsikter för att lyckas med Letrozol mm påverkas av det, eller om man har samma förutsättningar. Men av denna mini-gallup i tråden verkar det ju som att representanter från hela BMI-skalan har ungefär samma upplevelser av just stimuleringen och att det nog inte finns något mönster i vem som lyckas snabbare än någon annan.. (eller hur?) Allt hänger på hur pass tokigt programmerade vi är på insidan från början :) (Jag vet att pco/pcos i sig kan förbättras av viktnedgång, men undrade om just stimuleringen också kan få bättre resultat ju närmre normalvikt man kom). 

    Anonym (Snark) - hur kommer det sig att du äter Letrozol om du har egen ÄL även utan medicinen? Vad upplever du för biverkningar? Jag är bara på dag 2 nu och har väl känt lite lätta effekter men hittills är det helt okej. Kanske eskalerar med dagarna som kommer :) 

    Jag äter 2,5 alltså enkeldos. Mensen kom igång lite tidigare än beräknat efter Proveran så mitt uppföljnings-VUL blir på cd 13 (vi räknade först med att det skulle bli på cd 11, men som sagt, blev lite förskjutet). 

    Nu har jag tre nya frågor till er tjejer :)

    1) Ni som KÄNNER er ägglossning. Känns det som mensvärk eller är det olika slags känslor? Går det att beskriva skillnaden i så fall?

    2) Ni som får ÄL-flytningar. Får ni dem FÖRE äl sker, hur långt innan i så fall? Eller får ni det efter, när vätskan från äggblåsan kommer ur kroppen?

    3) Slemhinnan. Blöder man alltid ut HELA den? Fick senast höra att jag hade en ?jättefin lagom tjock treskiktad slemhinna?. Men det är väl inte värt någonting eftersom det var innan mensen? Alltså jag blöder väl ut hela den fina slemhinnan och börjar om på noll, vilket kan innebära att nästa slemhinna lika gärna kan bli usel? Nåt som också känns konstigt är att slemhinnan som sagt var av bra tjocklek, men jag har haft ovanligt lite mens. Brukar blöda typ 6 dagar ganska rikligt, men nu har jag bara blött 3 dagar väldigt sparsamt. Hur går det ihop??

  • minipeach86
    Anonym (Snark) skrev 2017-09-26 07:51:21 följande:
    Jag går bara på läkarens ordination. Jag har för många blåsor, så det är väl mest en hjälp på traven med medicin. Men idag känner jag mig så dålig att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag får nog alla biverkningar man kan få på Letrozolen.......... Men så äter jag ju trippel dos också. Om det fortsätter såhär så tar jag kanske inte alla tabletter denna runda. Värsta biverkningen är illamåendet och ont i hela kroppen samtidigt (typ träningsvärk)....... På dubbel dos hade jag inte så mycket biverkningar faktiskt, bara trött och hängig med lite lätt illamående. Inte som nu med hinken vid sängen och vrider mig helt svettig.

    Hoppas ni andra mår bättre!
    Usch stackare, hoppas verkligen du får känna dig bättre snart!!! Rynkar på näsan Tänker på dig! Vilken dag med tabletterna är du på? Kram!
  • minipeach86

    Tack Repet och Pergobebis! Då hoppas jag på att min nya slemhinna blir lika "fin" som den jag precis blött ut nudå Skrattande


    Ska bli intressant att se om jag märker av ägglossningen (om den nu kommer att ske). Har liksom inte haft någon på runt 17 år! Haha. 

    Är det någon som förresten testat eller hört/läst om fertilitetsfrämjande glidmedel? Både vanligt glidis och saliv har tydligen viss spermiedödande effekt, men detta har rätt ph-värde och ska visst "skapa en bra miljö i slidan och livmoderhalsen som gör resan lättare för spermierna att ta sig till ägget." Har precis läst om många par som haft hjälp av detta, men vad tror ni? Foten i munnen


     

  • minipeach86
    Repet skrev 2017-09-27 10:30:18 följande:

    Idag har iaf min bröstvårtor börjat ömma, så jag förväntar mig att min mens kommer i helgen. eftersom jag alltid har ömma bröstvårtor precis innan mens..
    är så jäkla trött på detta, känns så tröstlöst...

    Å visst jag ska kanske inte ropa varg än, men ser inte tecken på något annat...

    Hur går det för er andra? är det någon som börjar närma sig BIM?


    Håller ändå tummarna för dig Repet <3 Vilken CD är du på?

    Jag måste nu ställa ännu en fråga till er här i gänget.. förlåt, men efter att ha väntat och längtat så många månader känns allt plötsligt så nytt nu när man väl ska få hjälp. Jag är inne på dag 4 med Letrozol nu (CD6). Och igår och idag har min temp börjat stiga och NC säger att jag ska ägglossa redan nu på fredag (CD8)??? Är det ens möjligt? Jag har sovit normalt och känner mig inte sjuk. (Har ju aldrig ägglossat innan och aldrig haft tempstigning heller, så fattar verkligen noll..) Tempar ni också? Har ni varit med om liknande oförklarliga tempstigningar? Hur tidigt har ni ägglossat som TIDIGAST? Jag har inte uppföljnings-VUL förrän om en vecka på CD13, men nu blir jag nästan orolig att det kanske legat någon halvstor blåsa och ruvat innan jag började med tabletterna, som nu har tagit extra fart. Eller så är det bara en slump att tempen stiger?

  • minipeach86

    Tänker på er Sommarhopp och Hormonkarusellen! Håller tummarna och skickar ut en massa positiv energi för att det ska bli er tur snart <3 (Förhoppningsvis allas vår tur snart!) Vad säger era läkare om att det inte tar sig trots att Letrozolen ger ägglossning, vad har de för teorier för just er? Att äggen/spermierna just de månaderna haft för dålig kvalitet? Har slemhinnan sett bra ut? Känns som att det är sååå många parametrar som ska stämma in så man blir galen....

  • minipeach86
    Hormonkarusellen skrev 2017-09-28 21:15:09 följande:
    Tack, det värmer!

    Jag fick äl första gången, men inte andra. Då hade jag inte heller någon slemhinna. Så noll chans. Nu äter jag dubbel dos och hoppas att drt hjälper , men vad gör man om man får ägg men ingen slemhinna? Då är det ju kört ändå, finns det mediciner för det med som man får lägga till?

    Hur går det för er andra? Heja oss, vad vi kämpar!

    Kolla upp Borago/Glandin 25, det ska göra slemhinnan tjockare! :)
    Och Progestoronkräm kan du också kolla, det kan man smörja mellan ÄL och BIM! Båda är receptfria och kan ju vara värda att prova :)

    Sen har jag läst tjejer som fått prova på Gonal-F eller Bemfola-sprutor när det av en eller annan anledning inte funkat på alla plan med Letrozolen...

    Men hoppas att din slemhinna har hunnit byggas upp mer till denna gång!! Vilken cd är du på? 

  • minipeach86

    Åhh idag var jag på uppföljnings-VUL (cd13) och jag hade en blåsa på 13 mm! Var såå nervös att jag antingen inte svarat alls på tabletterna eller att det var flera mogna som skulle leda till sexförbud för att inte riskera flerbörd (vilket läkaren varit mycket noga med inför behandlingen) = missad chans denna månad. Så att 1 blåsa hade framträtt kändes ju perfekt! Nu hoppas vi på att den får fortsätta växa till sig och utsöndra östrogen så att slemhinnan också bygger på sig lite (den var fortfarande lite för tunn och ofärdig nu). Hon räknade med att blåsan skulle växa 1-1,5 mm om dagen (alltså inte 2 mm som man oftast får höra..). Rekommenderade mig att ÄL-testa noggrant from måndag. Om ägget inte släppt på torsdag ska jag komma in och titta igen då och få spruta! 

    Håller verkligen tummarna för att blåsan får fortsätta växa och inte återbildas!!!

  • minipeach86
    Lillatjejen1992, ja flerbörd är som Vanillie skriver när det blir tvillingar, trillingar eller fler! =) Vi fick sexförbud fram tills vi tittat på VUL och sett hur det såg ut. Dvs, så länge vi inte visste hur många små äggblåsor som vuxit därinne fick vi inte chansa.. Det verkar vara jätteolika från läkare till läkare. Vår läkare var mycket noga med detta, men har ju läst massor av tjejer som gått på flera kurer utan ett endaste VUL.. så lite konstigt faktiskt! 
    Vanilllie - TACK så mycket!!! =) Ja nu minsann ska det bli plus snart här i gruppen!! Du skriver att du fått mogna ägg på enkeldos men att de inte släpper, har du fått testa sprutan? Har du följt upp med blodprov? Har du fått mens efteråt eller fät börja om med typ Provera? (Du kanske har skrivit det tidigare men det blir så många inlägg att hålla reda på haha)
    Repet - usch fy fasen vad jobbigt, vilket antiklimax med din mens och vännernas nya bebis =( Riktigt tufft. Kan du och din partner unna er att göra något fint tillsammans, typ åka på en weekend eller gå ut och äta och försöka att ?bara prata om annat?? Försöka påminna varandra om er fina relation och ge varandra lite kärleksfull uppmärksamhet för livet som pågår parallellt som bebisverkstaden? <3 
    Kanske ett klent tips men ändå? =/
    Virparitakarani - KLART NI PASSAR IHOP! Skit i den där gamla myten. Ni två är helt rätta för varandra, men det är ju så otroligt många små parametrar som ska klaffa och det är ju ett mirakel varje gång en graviditet fäster och ett litet barn faktiskt blir till. Tillslut blir det er tur, när alla pusselbitar hittar rätt plats i rätt tid <3 
    Sommarhopp - tycker det låter underligt det din gyn har sagt! Tror vi alla har lärt oss att ÄL sker typ 24-36 (?) timmar efter LH-stegring och att tempen stiger efter ÄL. Jättekonstigt att hon inte nämnde risken för flerbörd. Min gyn tycker också att ÄL-stickorna är för opålitliga, speciellt dem som man köper online lite billigare, för man kan inte vara säker på att de kommer från bra batchar, har bra utgångsdatum och kvalitet osv.. Men hon rekommenderar däremot Clearblues digitala med smilegubben, och att man ska köpa dem direkt från Apoteket. Jag ska testa dem nu denna cykel!! Vilken klinik går du hos, och har du möjlighet att byta om du tappar förtroendet? Sjukt att ni ska behöva prova Letrozol 9 ggr!!? Har din kille inte ens fått lämna spermaprov? Det sa min doktor att mannen ska göra direkt när man påbörjar stimuleringen så att man inte gör det ?i onödan?, alltså ovetandes om att spermierna inte är dugliga..
    Lycka till i alla fall, förr eller senare faller allting på plats <3 
  • minipeach86
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-09 10:41:20 följande:

    Tunn hinna och inget ägg.. ska tillbaka på torsdag och sen om något ägg vuxit till... känns så hopplöst!

    Första som händer när man kommer till jobbet är att två kollegor ska komma och berätta om sina problem och man sitter och lyssnar och förstår, tror ni någon frågar hur jag mår? Man känner sig så ensam...


    Usch jag känner mig också ledsen och orolig att det inte ska bli någon ägglossning för mig och det känns så deppigt att inte ens få försöka =( Var på VUL förra veckan cd13 och hade då en äggblåsa på 12,5-13 mm. Dr trodde den skulle släppa i början på denna vecka, men jag har testat med Clearblues dubbel hormonindikator sedan i söndags (och vanliga stickor innan dess) och har inte ens fått blinkande gubbe än. (Blinkande gubbe = östrogennivåerna har börjat ökat vilket indikerar att LH snart också kommer öka, typ 2 dagar senare). Blir så ledsen =/ Nu är jag på cd19 och inget verkar alltså hända. Misstänker att min lilla blåsa stagnerat/återbildats.. Har jag inte fått något utslag på testerna på torsdag skulle jag iaf få komma in och göra nytt VUL så vi får väl se då, försöker hoppas lite till fram till dess <3 
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?