Inlägg från: Virparitakarani |Visa alla inlägg
  • Virparitakarani

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Sommarhopp skrev 2017-10-30 17:44:40 följande:

    Pratade med dom på gyn idag. Fick ingen spolning med motivationen att de har många hyrläkare så vi skulle prova med bara letrozol en gång till o sen ta upp diskussionen igen om det inte tar sig nästa gång heller. Antar att det är för dyrt att göra. Däremot skulle vi äntligen få göra ett spermieprov. Eller ja, de kunde tänka sig att lämna ut en behållare och information till oss. Men vi ska ringa ett annat sjukhus en timme bort för att boka tid för att lämna in det.


    Vad synd att du inte bara fick göra en spolning. För mig visade den visserligen ingenting fel och gjorde inte mig gravid heller (de sade att man skulle försöka på egen hand 3 månader efter den) men det var ändå skönt att få gjort den.

    Vad skönt att ni ändå får göra ett prov på mannen. Det kan ju säga mycket om situationen. Håller alla tummar!!
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-30 21:05:34 följande:

    Jag själv har, men inte vi som par har ingen äl, så därför har jag fått letrozol. Men skillnaden är nog stor beroende på var man hamnar!

    Har du fått äl av letrozol ändå? Framgång i så fall


    Jag har ägglossning med letrozol. Varje gång har jag haft ett eller två stora ägg. Så sprutan har jag fått ta varje gång (förutom en då när semestern inföll på samma vecka som ägglossningen beräknades)

    Ändå ingen bebis i sikte... :(
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-31 15:36:09 följande:

    Men det är ändå lovande, äl är bättre än ingen äl och ingen slemhinna. Håller tummarna för er!!Hur har det gått för dig de andra gångerna?

    Inget ägg som släppt alls? Mina blir inte stora nog och ingen slemhinna, så jag hoppas det kan växa på sig nu på trippel dos!


    Tack så mycket! Jag behöver verkligen all pepp jag kan få. Har visst gått ner mig lite i Depp-träsket denna mensen... :( Ibland måste man få bryta ihop men såhär länge brukar jag inte stanna nere. Samgår gaska upp mig. Helt klart bättre än inget. Jag ska vara glad att jag var ägglossning & slemhinna.

    Innebär det då att du äter 3 tabletter varje dag i fem dagar eller hur funkar det? Hur mår du av letrozole än? Jag blir humörsvängningarnas urmoder och svettas som i klimakteriet. Sjukt påfrestande. Då äter jag ändå bara 1 om dagen... haha. Ibland måste man bara skratta åt eländet.
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-31 16:22:51 följande:

    Jag har också varit sjukt deppig. Man var så peppad först, och när det inte hjälper tappar man hoppet... försöker hålla skenet uppe, men det är inte lätt alla dagar. Storgrät på jobbet i fredags, men tror inte mer än två märkte.

    Just letrozol har jag inte haft lika jobbigt med som primolut... men nu ska jag ta tre på en gång i fem dagar, så vi får väl se hur det går nu jag försöker vara hoppfull igen fast det känns helt kass...

    stackars våra män, inte bara ska de också gå igenom allt vad dessa problem innebär de ska även ducka för våra utbrott. Min är lite rädd för mig tror jag Hahaha


    Det är verkligen en berg- och dalbana detta. Ena stunden så glad och hoppfull. Nästa stund så räcker det att en orolig tanke svävar förbi så vänder humöret helt och man blir helt matt och trött på allt. Jag brukar lyckas hålla tårar borta på jobbet (men enormt slit) men sen rämnar allt när jag kommer hem. Kan sura för minsta lilla och då kommer tårarna varje gång. Tycker riktigt synd om mig själv ibland - och det är också jobbigt. Man blir inte mer positiv av det precis.

    Jag känner att om någon bara kunde berätta för mig att då & då kommer du bli gravid så hade inte varje mens svidit så. Men varje gång den kommer är det en ny påminnelse att det kanske aldrig händer. Gud vad oroad man är...

    Jag är inne på dag 2 med letrozol idag. Brukar kännas bättre när de dagarna är över. Men är just nu orolig för insemination. Eller mer - vad händer om detta inte heller funkar.... Usch!
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-31 17:29:39 följande:

    Ja det hade verkligen hjälp en stå ut. Och de få som vet vad man går igenom säger att snart kommer det, snart är det din tur... men tänk om det aldrig blir min tur? Så har jag ju tänkt så länge nu.. önskar så att få lämna en spännande julklapp, men mer sannolikt är nog ivf i vår... försöker ställa in mig på det nu så att jag inte ska bli så besviken om det inte blir något ägg den här gången heller..

    min bästa medicin just nu är film, te och massa kuddar i sängen, kryper ner med sambon och tänker att det är bästa sättet att vila och återhämta sig varierar detta med att träna och äta bra mat - och alldeles för mycket sötsaker! Rackarns


    Låter ändå som en helt okej kur du har där! Jag tror man ska som min läkare sade till mig sist "önska med hjärtat. Kräv inte med huvudet" Han är kanon! Han sa "längta & önska av hela ditt hjärta. Tillåt dig att drömma och längta efter barn. Men kräv det aldrig." Så fint sätt att tänka - men så svårt också.

    Jag har bestämt mig nu för att inte deppa mer. Det kunde varit värre ändå. Vi får hjälp. De flesta lyckas till sist! Vi fixar detta!!
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-31 20:11:18 följande:

    Åh nej, förstår känslan, tycker alla runt mig får barn eller får fler barn, och man blir såklart glad men så ledsen för sin egen skull... jag skulle ju vara klar före 25, skulle vars först att få barn bland våra vänner.. ha flera st. Det trodde alla, eftersom jah alltid varit mamma åt alla andra och omgett mig med barn. Här sitter jag nu snart 30år och väntar på att utredningen ska bli klar så vi kan få börja med ivf. Sist i båda de vänskapskretsar jag umgås, och nästan sist kvar på jobbet. Det svider så i såren, men jag har massa fina barn runt mig... och en fin sambo . Det är viktigt det också <3


    Jag känner så igen mig i era historier där med. Jag var också en som hade tänkt vara först. Vi började försöka långt före alla andra i vänkretsen. Nu har de börjat få sitt andra barn, och jag har inte fått ett enda plus.

    Jag har äntligen slutat bli så ledsen för andras graviditeter. Innan orkade jag inte ens träffa dem. Nu har jag gett upp kampen där. Jag blir inte först. Jag får inte bli en så ung mamma som jag önskat från början. Det har jag accepterat. Då känns det bättre på något sätt. Nu är jag mest rädd att det aldrig händer om man säger så. Mina rädslor har ändå minskat. Bara den där riktigt stora rädslan kvar. Den kan man kanske inte bli av med??

    Det är faktiskt inte så konstigt att man blir ledsen och deppig i denna svängen. Man kastas ju mellan hopp och förtvivlan flera gånger i månaden. Det är enormt krävande. Men som ni säger - en dag kommer det ju vara värt det. Jag kan ändå inte låta bli att tänka "varför skulle det inte gå till sist?? Jag vet andra som inte kan bli gravid på naturlig väg som har barn. Varför skulle de då inte kunna hjälpa mig också??" Så något positivt finns där väl längst inne ändå??

    Tack för att ni finns. Kan inte fatta att jag inte pratat med andra som gör samma resa tidigare. <3
    Sommarhopp skrev 2017-10-31 19:19:20 följande:

    Jag förstår er. Jag tänker ofta på att det kanske aldrig är vår tur. Det jobbigast är att inte veta. I helgen fick min bästa kompis barn. Hon är så lycklig och jag är så glad för hennes skull, samtidigt som det gör så ont. Vi började ju försöka innan dom. Och här har det inte kommit ens ett litet plus. 

    Jag hade verkligen hoppats på att få göra en spolning den här gången, så att vi ialalfall vet. En del säger att det kan vara ärftligt, och jag vet att min mamma hade stora problem med äggledanra så jag funderar ju såklart mycket. Men förhoppningsvis tar det bara lite tid. Jag är inne på dag 2 med letrozol nu, vem vet, om 1 månad kanske det där efterlängtade plusset kommer. 


  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-11-01 06:50:59 följande:

    Tack själv, det är otroligt skönt att dela lite tankar med några som förstår. Som inte svarar "slappna av" "har ni testat en app för att hitta ägglossning"

    Ja varför skulle det inte gå, vi har haft otur nog att mötas i den här tråden, snart vänder det!

    Vi måste få vara ledsna, det svåra är att inte vara det öppet, eftersom det öppnar frågor som man inte vill svara på.

    Vet era familjer vad ni går igenom? Jag har inte riktigt en sån relation till min, den är mer ytlig om vi säger, så jag har inte känt mig bekväm att berätta. Inte heller sambons familj vet, men det har fått vara hans val . Har två vänner som vet, en som vet precis och en som vet nästan. Och min förra chef visste, så nu känns det superbesvärligt på jobbet att vara borta en massa. Jag tycker det känns jätteprivat, annars har jah egentligen inte la några problem att prata obekväma ämnen, men det här berör ju även min sambo och vår framtida familj, så det är svårt att berätta om. Jag känner mig som en vandrande äggkartong(utan ägg!) som andra bara skulle titta på och undra om min korta ton igår hade med äl eller pms att göra, och om vi låg som vi borde, avelsdjur, sexgalning, "äggröra där nere" , amen ni vet alla superknäppa tankar som är helt irrationella men som man tänker HELA tiden..


    Det alldeles snart VÅR tur. Man ska nog bara luta sig tillbaka & låta allt hända liksom. Istället för att trigga upp kroppen med en massa tankar. (Lätt? Nej!! Men ändå.)

    Jag lever inte som jag lär men jag inbillar mig att om man intalar sig själv tillräckligt många gånger så...

    Jag är rätt så hemlig med vår berättelse. Några få i faniljen vet. Några få vänner. Är egentligen inte något hemligt men jag orkar bara inte med alla frågor. Jag var väldigt öppen med att hi hade börjat försöka få barn för några år sen. Folk har ju märkt att det inte händer något och frågorna har haglat. Jag har äntligen lyckats få alla frågor att tystna och därför vill jag inte berätta detta. Egentligen vill jag skrika ut till hela världen att "det är egentligen inget fel på mig! Behöver bara en liten knuff i baken med ägglossningen" Men som sagt. Då kommer alla undra. Varje gång man kör "är duuuuuuu???????" Suck!! Nu slipper man det. Ingen tror att jag är gravid nå mer. Det är rätt skönt.

    Så förstår precis vad du känner där. Det är skönare att få vara lite ifred.

    Vad är ditt nästa steg nu då? Vart står du i hela virrvarret?
  • Virparitakarani
    Lillatjejen1992 skrev 2017-11-01 10:31:38 följande:

    Någon annan som mår dåligt av letrozole? Tex nedstämd, trött, slö, svettas, arg etc.


    Jag!!! Alla de där sakerna känner jag. Oerhört trött och slö. Kan känna att jag behöver somna pang bom bara. Helt orkeslös och opeppad på det mesta.

    Svettas gör jag också. Men det har börjat bli bättre nu senare behandlingar. I början var det mycket värre.

    Ofta känner jag mig domnad-att jag liksom är avskärmad från allt runtomkring. Humöret svänger självklart rejält och det kan säkert bero både på resan man gör men också hormonerna.

    Hur känner du själv? Hur många tabletter tar du per dag?
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-11-01 12:24:06 följande:

    Jag är så rädd att folk ska fråga, för jag vet inte vad jag ska svara... vad svarar ni på de där klumpiga frågorna?

    Jag börjar idag med tre tabletter, håll tummarna nu!!!


    Du menar om de frågar om du är och får hjälp med att få en bebis? Eller frågar om ni försöker? Jag brukar ljuga som bara den! Bra har jag blivit också. Oftast säger jag att vi lagt barn på hyllan. Säger att jag inte vill just nu. Eller ibland säger jag bara "allt går så bra så!!" Sen inget mer. Alla fiskar efter mer men när jag bara säger "det går bra" så har de inget mer att komma med. Eller denna "jag vill inte prata om det just nu." Och bara stå på sig. Folk blir tysta till slut. Jag håller alla alla alla mina tummar!!! Hejja!!!!

    [quote=78152218][quote-nick]Lillatjejen1992 skrev 2017-11-01 11:15:54 följande:[/quote-nick]Jag är inne på första kuren bara och tar 1 tablett om dagen. Jag har ångestsyndrom sen innan så vet inte om det är så smart att ta tabletter som har ångest som biverkning :/

    Känner mig helt off och less på livet. Kan ringa min sambo och bli arg för att sedan sitta tyst i flera minuter i luren. Känns ju inge vidare detta..[/

    Jag är likadan. Jag har också haft ångest förut. Gått in i väggen flera gånger och ätit mediciner. Så mitt mående är verkligen förändrat med tabletterna. Men det blir bättre. Försök att intala dig själv att de inte är du!! Att det kommer gå över. Försök att tänka på bebisen istället. Vet att det är svårt. Men det blir bättre. Jag är nog mer "van" nu, om man nu kan bli det. Det kommer bli bra!
  • Virparitakarani
    Hormonkarusellen skrev 2017-11-01 17:42:42 följande:

    Jag upplever alla som så klumpiga "ni då, när ska bi skaffa barn" och man vill ge en lång utläggning om att det inte bara är att "skaffa" och ger man ett "nej men inte idag i alla fall" -svar så får man en lektion i varför man inte ska vänta och hur mycket svårare det blir när man ät äldre etc etc... otroligt många är otroligt klumpiga med just det här ämnet som är så känsligt! En enda gång fick jag frågan "om ni går välja, vill ni ha barn då" och jag kunde bara svara så enkelt som "ja självklart, det vill vi"

    Men jag tänker att jag säkert är lika klumpig i frågor som andra tycker är känsliga och tänker att de inte förstår hur ont deras lektioner gör, de har bara sluppit erfarenheten som jag får..

    Än inga problem med letrozol. Hoppas kag slipper känna som ni! Är det bara de dagar ni äter eller även efter avslutad kur?


    Med sådana människor som ska försöka berätta visar jag mig bara väldigt självsäker och säger "jag vet. Men nu väljer vi hur vi vill göra." Sånt dissar jag faktiskt rakt av. Säger ibland "Tror du inte jag vet?!" De ska bara lägga av. Prova kanske att säga det? "Lägg av!!" De har faktiskt inte med det att göra!!!! (Blir irriterad av sådana människor. Föreställer mig att när allt är över ska de få veta vad deras små lektioner gjort med mig......)

    Be dem om du kan att helt enkelt låta dig och ert liv vara? Någonstans måste de bli tysta.

    Jag är likadan hela månaden lång. Är säkert en kombination av tabletter, förhoppningar och vanliga hormoner. Jag käääääääämpar med mina (som jag kallar dem) demoner! De vill förstöra allt för mig.... Jag vägrar låta dem ta över.
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?