Inlägg från: Snuttis2 |Visa alla inlägg
  • Snuttis2

    väcka barnet var 3:e timma??

    Har en son på 6 v som kom någon vecka för tidigt o som vägde 2700 men sjönk till 2500 kg efter födseln! Vi stödmatade honom enligt BB rek ca v 3 timma i början!

    Vi tog varannat tre timmars skift var o ansvarade för matningen o tillsynen. Sen kompletterade jag med amningen när den kom igång. Stödmatningen pågick ca 1,5 v innan vi kunde ta bort den o viktkurva har gått fint upp sedan dess.

    Dock är det nog bara att vänja sig vid sömnbrist o annat för sedan amningen startade så äter vår son varannan timma istället : ) o det gäller dag som natt!!!

    Sova ca 2 h sen matning o blöjbyte o sedan insomning och så börjar det om : )

    Rådgör med bvc innan ni gör egna ändringar så ni ser att växer som han sig bör!!!

  • Snuttis2

    Tips för mig funkade det att pumpa intensivt några dagar även om vi inte gav honom allt , då kom mjölken igång ordentligt o då kunde vi på någon dag ta bort ersättningen !!

    Enligt bvc så ska vår äta så mkt o ofta han vill nu så det får vara lite intensivt en period ! Får du igång brösten o en stabil viktuppgång så kommer han sedan säg till hur ofta han tycker är lagom att äta. Med lite tur mer sällan än v 3 e timma : )

  • Snuttis2

    Vi körde v 3 e timma till efterkontrollen vi hade när han var va 1,5 vecka. Då sa de att vi kunde trappa ner o att vi kunde laborera det själva vi skulle märka hur han ville ha det! Så jag ammade o erbjöd mjölkersättning efter men han dissade det så vi slutade nästa på direkten kanske erbjöd något tillfälle per dygn i några dagar bara. Sen hade vi första bvc besöket 5 dagar efter kontrollen o då hade han gått upp i vikt så då visste vi att det var lugnt att sluta helt.

    Stödmatningen skulle inte ta mer än 15 min ca och sedan amning på det, vi var nog vakna en timma per gång! (Med blöjbyte)

    När vi trappade av o jag erbjöd amningen istället så var det nog lika ofta i början + när han ev sa till utöver!

    Nu äter han mellan 2-3 h oavsett tid på dygnet, på natten ca 20- 25 min och på dagen lite längre , han myser gärna vid bröstet!!!

    Vi är nog vakna mellan 30-45 min per tillfälle under natten!

  • Snuttis2

    Har också kört nattlampan i sovrummet o svag golvbelysning i badrummet på natten, funkade bra ser men skapligt enkelt att somna om!! Man hittar en rytm, numera sover jag ofta en gång tillsammans med honom på dagen så jag tycker det funkar okej trots bruten sömn!!

  • Snuttis2

    Trots att jag sover miner än maken min så är han mer störd av sömnen , tror att mamma hormonerna underlättar ganska mkt! Normalt sett måste jag sova minst 8 h för att över huvudtaget fungera : )

Svar på tråden väcka barnet var 3:e timma??